ΝΕΑ

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ

Τις νέες εγκαταστάσεις του Λυκείου Δροσιάς  εγκαινιάζει ο Δήμαρχος Διονύσου  Διονύσης Ζαμάνης αύριο-Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στις 12:30 μ.μ. Το παρών θα δώσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, ο ευεργέτης-εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος θα τιμηθεί, ενώ έχουν προσκληθεί ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Ο Δήμος Διονύσου δίνει πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση, όπως φαίνεται και από το Δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτήθηκε πρωί-πρωί στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αναλυτικά:

«Το Γενικό Λύκειο Δροσιάς μεταστεγάστηκε πρόσφατα σε χώρο του Ζαννείου Ιδρύματος ο οποίος μισθώθηκε από τον Δήμο, δίνοντας ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα της εξεύρεσης σχολικών χώρων και αποσυμφορίζοντας την ασφυκτική συστέγαση με το γυμνάσιο της ίδιας δημοτικής ενότητας.

Ο Δήμος Διονύσου έπειτα από επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τον στόχο του, να παραδώσει δηλαδή στους 155 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο και άρτια κατασκευασμένο σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο αποτελεί κόσμημα για τον Δήμο Διονύσου.

Το νέο μισθωμένο διδακτήριο αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ.μ., ενώ ο εξωτερικός αύλειος χώρος ξεπερνάει τα 1.000 τ.μ. Περιλαμβάνει συνολικά δέκα αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γήπεδα και άλλους χώρους άθλησης.

Ο χώρος επισκευάστηκε με δωρεά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος, ευαίσθητος και στο θέμα της εκπαίδευσης και της μαθητικής κοινότητας, προσέφερε την επισκευή του σχολείου ως δωρεά στο ίδρυμα, προκειμένου να διευκολύνει τη μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς στο νέο κτίριο.

EPSON scanner image

EPSON scanner image

 

Κατηγορίες:ΝΕΑ