ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ

Ολοι ήθελαν να μιλήσουν. Να εκφωνήσουν λόγο, τον πανηγυρικό της ημέρας, ας πούμε. Για να αποδειχθεί ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αξία της σιωπής. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου από τη μια, που προσέθετε κύρος και αίγλη στην εκδήλωση, το τιμώμενο πρόσωπο από την άλλη, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, προκάλεσαν αλληλοσπρωξίματα μεταξύ των εκπροσώπων της …πολιτικής της περιοχής Διονύσου και περιχώρων. Επικράτησε στην κυριολεξία συνωστισμός. «Εγώ πρέπει να πω οπωσδήποτε δυο λόγια» αξίωνε επίμονα η τάδε, «αν δεν μιλήσω τώρα, πως θα φανώ, θα με ξεχάσει ο κόσμος» ανταπαντούσε ο δείνα. «Είμαι η καθ’ ύλην αρμοδία» επέμενε η τρίτη, «είναι δυνατόν να μην ανέβω στο βήμα για έναν έστω χαιρετισμό» επιχειρηματολογούσε ένα άλλο … στέλεχος.

Πάνω στην …φούρια και το άγχος της προετοιμασίας ο Δήμαρχος Διονύσου είχε να αντιμετωπίσει και τους διάφορους …αστέρες του τόπου, που κοιτάζουν ψηλά, μπορεί (κάποιοι δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους) έως και τα έδρανα της Βουλής.

Τελικά, μπροστά στον κίνδυνο …εκτροχιασμού από το σκοπό της εκδήλωσης, ο Ζαμάνης  πήρε την υπόθεση πάνω του και ξεκαθάρισε ότι η τελετή εγκαινίων είναι πρωτίστως για τα παιδιά, όχι για τους κάθε λογής …μαϊντανούς. Ετσι, μίλησε μόνο ο ίδιος για λίγα λεπτά. Από δε τους  προσκεκλημένους και τους παρισταμένους, η διαδρομή προς το βήμα ήταν ελεύθερη μόνο για τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίπου και φυσικά τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.