ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Αγριος καβγάς ξέσπασε για τις ευθύνες της ζημιάς στο γήπεδο Σταμάτας. Το πιο συνταρακτικό ωστόσο είναι πως ανταλλάχτηκαν  απίστευτες εκφράσεις ακριβώς πάνω από τον πεσμένο πυλώνα του φωτισμού. Όλα αυτά μόλις διαπιστώθηκε πως έλλειπαν οι πίροι της βάσης και ο τεράστιος σιδερένιος πυλώνας συγκρατιόταν μόνον από έναν, μέχρι βεβαίως τη στιγμή που εξαιτίας του δυνατού αέρα και τους κραδασμούς έφυγε κι αυτός.

Ο Βαγγέλης Κριεμάδης, πρόεδρος του ΑΟ Σταμάτας, υπέδειξε ως υπεύθυνους για το ατύχημα το Δήμο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, γενικότερα τη διοίκηση.

«Ολη την ημέρα είσαστε στο γήπεδο. Δεν είδατε ότι λείπουν οι βίδες των μεταλλικών βάσεων; Μόνο, σε ποιόν θα νοικιάσετε τον χώρο σας νοιάζει»  του απάντησε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Πέππα, που είχε προστρέξει.

«Αντε ρε καταγκιόζη, φύγε από εδώ»

Ο Παναγιώτης Τσούκας, πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του ΑΟ Σταμάτας, δέχτηκε κι αυτός σφοδρή φραστική επίθεση, οπότε αντέδρασε …αναλόγως:

«Αντε ρε καραγκιόζη φύγε από εδώ».

Το ζήτημα, που εγείρεται εν προκειμένω και απασχολεί τη διοίκηση, την αντιπολίτευση και εν γένει την κοινή γνώμη, είναι ποιος ευθύνεται για την ασφάλεια των αθλουμένων στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις;  Το «dionysospost» έψαξε και βρήκε τη διάταξη, που ισχύει. Είναι ο Νόμος 4479/2017 (ΦΕΚ 94/Α/29-6-2017), Άρθρο 8΄, το οποίο προβλέπει:

«Προσθήκη άρθρου 56Ε στο ν. 2725/1999

Μετά το άρθρο 56Δ του ν. 2725/1999 προστίθεται άρθρο 56Ε ως εξής:

«Άρθρο 56Ε

Κυρώσεις

Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τιμωρείται ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης. Οι ποινές του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται και στον Πρόεδρο Αθλητικού Σωματείου, αθλητικών ανώνυμων εταιρειών ή τμημάτων αμειβομένων αθλητών που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση. Ποινική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί και ο υπεύθυνος απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ή δεν είναι εφικτός ο έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις επιτροπές του άρθρου 56Γ».

Αυστηρότερος ήταν ο προηγούμενος νόμος του Γιάννη Ανδριανού, που προέβλεπε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  αύριο θα συγκροτηθεί Επιτροπή τεχνικών και αιρετών, οι οποίοι θα ελέγξουν όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ θα βγει και επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Διονύσου.