ΝΕΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ ATTIKA TV (βίντεο)

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Διονύσου έθιξε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης σε μια συνέντευξη-ποταμό, σαράντα επτά λεπτών (47’) στο τηλεοπτικό δίκτυο ATTIKA TV, την Παρασκευή το μεσημέρι. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του Γιώργου Λαιμού και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, που του τέθηκαν: από τα διόδια, τις προσλήψεις προσωπικού, τα έργα υποδομής και την αποχέτευση, μέχρι την απλή αναλογική, τις κοινωνικές δομές και το βασιλικό κτήμα Τατοϊου. Τα πιο σημαντικά σημεία:

Για τα διόδια: «Ζητάμε το αυτονόητο για το θέμα των διοδίων. Είναι συμφωνημένο από το 2007 να δημιουργηθεί πλήρες δίκτυο παραδρόμων, το οποίο δεν έχει κατασκευαστεί. Θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, καταθέτοντας κατ’ αρχήν αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Δεν θα διστάσουμε ακόμη να βγούμε στους δρόμους».

Για προσλήψεις: «Το προσωπικό του Δήμου μας έχει μειωθεί σημαντικά: Από 380 υπαλλήλους, έχουμε τώρα 290. Θεωρώ, ότι χρειαζόμαστε άμεσα, για να πάρουμε μια ανάσα, γύρω στους 25-30 εργαζομένους. Η υποστελέχωση είναι πρόβλημα».

Για την ασφάλεια:  «Τα Χριστούγεννα η εταιρεία ασφάλειας, με την οποία έχουμε συμβληθεί για την φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων, έσωσε έναν έφηβο, που είχε πάρει χάπια και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όταν εισπράττεις μια τέτοια επιστροφή, η υπηρεσία, που πληρώνεις, γίνεται ανεκτίμητη».

Για την απλή αναλογική: «Το εκλογικό σύστημα χρειάζεται βελτίωση, αλλά η απλή αναλογική δεν θα βελτιώσει την αυτοδιοίκηση».

Για τους εθελοντές: «Είναι ο φύλακας-άγγελος μας, υπό τις οδηγίες βεβαίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Για το Τατόϊ: «Το βασιλικό κτήμα Τατοϊου,  έκτασης 47.000 στρεμμάτων, θα έπρεπε να είχε μετατραπεί σε έναν υποδειγματικό χώρο αναψυχής για τους πολίτες, καθώς βρίσκεται μόλις 20χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να αποδοθεί στον κόσμο μέσω αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης, ύστερα από παρά πολλά χρόνια ανεδαφικών συζητήσεων».

Το βίντεο της συνέντευξης του Δημάρχου Διονύσου:

Κατηγορίες:ΝΕΑ