ΝΕΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ – ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ

Το περιστατικό με τον πυλώνα φωτισμού που έπεσε στο γήπεδο Σταμάτας στάθηκε αφορμή, ώστε να ξεκινήσουν αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του Δήμου Διονύσου σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών χώρων, η οποία βάσει του ισχύοντος νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018.

Η επίσημη ενημέρωση του Δήμου Διονύσου για την πτώση του πυλώνα φωτισμού το Σάββατο στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Σταμάτας, όπως προκύπτει από δελτίο Τύπου, έχει ως εξής:

«Μετά την πληροφόρηση για την πτώση του πυλώνα το Σάββατο-3 Φεβρουαρίου, άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, που πραγματοποίησε αυτοψία με τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Ράικο και Περιβάλλοντος κ Αγγ. Πέππα, παρουσία και αρμοδίων υπαλλήλων – πολιτικού μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας και προϊσταμένου διεύθυνσης Περιβάλλοντος – όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί ο κεντρικός πίρος συγκράτησης του πυλώνα. Κατόπιν τούτου αποφασίσθηκε η σφράγιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου για την προστασία των αθλουμένων. Διευκρινίζεται ότι το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου έχει παραχωρηθεί στον Α.Ο. Σταμάτας βάσει του παραχωρητήριου με αρ. πρωτοκόλλου 25829/31-8-2017.

Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός και για την εξασφάλιση της προστασίας των αθλουμένων, δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν από τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου, αυτοψίες σε όλα τα δημοτικά γήπεδα για τον ενδελεχή έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο δήμος Διονύσου έχει δρομολογήσει ήδη τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αδειοδότηση όλων των δημοτικών γηπέδων, η οποία βάσει της κείμενης νομοθεσίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31 Αυγούστου 2018. Επιπλέον, θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και για την απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων».

 

Κατηγορίες:ΝΕΑ