ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

«Περιμένουμε τον κ Καλαφατέλη να υλοποιήσει τις …υποσχέσεις του. Πολύ πριν τα Χριστούγεννα είχε …απειλήσει ότι θα καταθέσει μήνυση για την υπόθεση των νερών εναντίον του Δημάρχου και θα απαντήσει με συνέντευξη στις σοβαρότατες καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και όχι μόνον, που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο χρόνος περνάει, αλλά ο κ Καλαφατέλης δεν φαίνεται πουθενά».

Η ανωτέρω επισήμανση ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης και δίνει τον τόνο για την πολιτική αντιπαράθεση που πρόκειται να επακολουθήσει από εδώ και μπρος. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου 2017 είχε αναλάβει την ευθύνη των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της παράνομης εμπορίας πόσιμου νερού επί θητείας Καλαφατέλη στο Κρυονέρι.

«Η πατρότητα των δελτίων Τύπου της παράταξής μου, των Ανοικτών Οριζόντων, είναι δική μου, το λέω, να καταγραφεί στα πρακτικά, για να ξέρετε που να στραφείτε κύριε Καλαφατέλη» είχε τονίσει κατά λέξη από του βήματος.

Διάνθισε μάλιστα την δριμεία επίθεση του προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με συνταρακτικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα:

«Πρώτη φορά βλέπω η Κοινότητα Κρυονερίου να αποφασίζει, να πληρωθεί η Κοινότητα Κρυονερίου, να κόβει ένταλμα, να κάνει ανάληψη και να σηκώνει χρήματα, όλα αυτά η Κοινότητα Κρυονερίου,  από το ταμείο με εντολή προέδρου, όπως γράφει με κόκκινα γράμματα στο κάτω μέρος της σελίδας.  Όλα τα στοιχεία, στα οποία αναφέρομαι, περιλαμβάνονται σε μηνυτήρια αναφορά πολίτη και είναι φυλαγμένα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην οδό Τσόχα, στην Αθήνα. Όταν τα ζητήσαμε μάλιστα επισήμως, η κ Δημητρακοπούλου, η δικαστική λειτουργός, που έχει αναλάβει την υπόθεση, μας κράτησε εκτός αίθουσας μέχρι να βγάλει και να μας χορηγήσει φωτοτυπίες από τον συγκεκριμένο φάκελο».

Ο κ Καλαφατέλης είχε απαντήσει στο ίδιο συμβούλιο πως θα κάνει μηνύσεις και αγωγές. Από τότε, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης του ζήτησε επανειλημμένα να πραγματοποιήσει ό, τι εξήγγειλε, χωρίς όμως αποτέλεσμα (σχετικά θέματα, 1.«ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΖΑΜΑΝΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ – «ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ»  και   2.»ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ», του “dionysopost”).

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ

Τα στοιχεία που έκτοτε βγήκαν στην επιφάνεια, μέσω δελτίων Τύπου της παράταξης του Δημάρχου Διονύσου «Ανοικτοί Ορίζοντες», δημιούργησαν έντονο κλίμα αμφισβήτησης για τα «έργα και ημέρες» του κ Καλαφατέλη. Ο προβληματισμός μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και αγγίζει ακόμη και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό, πως ούτε στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, εντός δηλαδή της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» έχουν δοθεί πειστικές εξηγήσεις για τα διαβόητα πλέον «ΝΕΡΑ» (όπως τα γράφει, πάντα με κεφαλαία γράμματα, ο Ζαμάνης) του Κρυονερίου. Αυτός είναι ο λόγος, που ο κ Καλαφατέλης,  κάποια στιγμή για να καθησυχάσει τους δικούς του ανθρώπους και να διαφυλάξει  την έξωθεν καλή μαρτυρία,  πέταξε γενικά και αόριστα «θα δώσω απαντήσεις με συνέντευξη».  Πέρασαν ωστόσο μέρες πολλές, μήνες ολόκληροι κι ακόμη να το πράξει..