Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Διονύσου για τα διόδια, που συνήλθε την Παρασκευή-9/2 κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπως είχε συμφωνηθεί, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του «dionysospost» για τις κινητοποιήσεις, οι οποίες σχεδιάζονται στο εγγύς μέλλον.  Σχετικά λοιπόν με το φλέγον ζήτημα της τοποθέτησης ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ και ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, αποφασίστηκαν τα εξής:

*Η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) του Δήμου Διονύσου κατά της επίμαχης Απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντολογικών όρων του Υπουργού Περιβάλλοντος θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και ο ακριβής χρόνος της δίκης αναμένεται να προσδιορισθεί μετά από περίπου ένα μήνα.

*Επαναβεβαιώθηκαν οι πάγιες ομόφωνες θέσεις των Παρατάξεων για πλήρη αντίθεση στην τοποθέτηση παντός είδους διοδίων (πλευρικών ή ηλεκτρονικών) στη περιοχή μας, εξ αιτίας των μεγάλων περιβαλλοντολογικών και οικονομικών επιπτώσεων που αυτή θα υποστεί.

*Αποφασίσθηκε, εν όψει και της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ, την Τρίτη-20/2/2018, να γίνει Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα συζήτησης την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα κατά των διοδίων. Στη διαδικασία αυτή θα επιδιωχθεί να συμμετέχει και ο Δήμος Κηφισιάς, ενώ θα προσκληθούν όλοι οι Μαζικοί Φορείς, οι βουλευτές, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της περιοχής, επίσης αρμόδιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

*Κατατέθηκαν σκέψεις για το περιεχόμενο της εισήγησης που πρέπει να υπάρξει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν Αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όπως:

-Την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, κοινών συνεντεύξεων Τύπου των Δημοτικών Αρχών-Παρατάξεων Διονύσου και Κηφισιάς, παρουσίας σε ραδιόφωνα, αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρθρογραφιών στον τοπικό τύπο, αξιοποίησης εργαλείων που διαθέτει ο Δήμος, όπως οι λογαριασμοί νερού για την διανομή πληροφοριακού υλικού, αξιοποίησης της ιστοσελίδας του Δήμου, κλπ.

-Την κορύφωση της διαμαρτυρίας, στη φάση αυτή, με τη διοργάνωση μαζικής εκδήλωσης σε έναν από τους επίμαχους κόμβους.

Η δημιουργία μόνιμης Διαπαραταξιακής Επιτροπής από εκπροσώπους των Παρατάξεων για να παρακολουθεί το θέμα σε μόνιμη βάση.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, υπενθυμίζοντας στους συμπολίτες μας ότι τα διόδια αν και προγραμματισμένα πριν από 11 χρόνια, δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, ύστερα από τον διαρκή αγώνα της τοπικής Κοινωνίας, τους καλεί να στηρίξουν με τη μαζική συμμετοχή τους, τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.

Από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή