ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σε δύο μέτωπα αυτή τη στιγμή εξελίσσονται τα έργα της αποχέτευσης στην περιοχή μας. Το πρώτο, επί της Λεωφόρου Διονύσου από την οδό Στρατή Καρρά έως τη διασταύρωση για Ραπεντώσα, αφορά το πρωτογενές δίκτυο, στο οποίο θα παροχετευτούν όλα τα εσωτερικά δίκτυα της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου, το δε δεύτερο, επί της Λεωφόρου Σταμάτας από την Ροδοπόλεως μέχρι τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στοχεύει την παροχέτευση των εσωτερικών δικτύων  Ροδόπολης και Σταμάτας. Το έργο είναι της ΕΥΔΑΠ και η ανάδοχος εταιρεία, που το εκτελεί, η Alpha Domus.

Από το ύψος της Στρατή Καρρά και για πεντακόσια μέτρα περίπου η Λεωφόρος Διονύσου είναι σκαμμένη και γι’ αυτό δημιουργείται μποτιλιάρισμα των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής. Εχουν τοποθετηθεί ωστόσο φωτεινοί σηματοδότες εναλλάξ για την άνοδο και την κάθοδο, που καθορίζουν την προτεραιότητα και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όταν πρόκειται για ένα έργο τόσης σπουδαιότητας, που θα μείνει για πάντα, η ενόχληση για σύντομο χρονικό διάστημα συγχωρείται.

Μια και ο λόγος για την αποχέτευση, στο άμεσο μέλλον πρόκειται να δημοπρατηθεί και το υπόλοιπο δίκτυο 40 χλμ και προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων, που αφορά τις περιοχές Δροσιά και Ανοιξη.