ΝΕΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ-20/2

Κλειστοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την προσεχή-Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, ενώ στις 10 το πρωί της ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Οι συνδικαλιστικοί φορείς, ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) ζητούν με επιστολή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ καταγγέλλουν «απαξίωση και συρρίκνωση» των Δημοτικών Παιδικών σταθμών και τονίζουν ότι επιθυμούν να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό «για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση».

«Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Categories: ΝΕΑ