ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΙΟΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κοινή συνάντηση μεταξύ των ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή-23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 10.30 το πρωί.

Στο επίκεντρο της συνάντησης η προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Παράλληλα τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών, που εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες με υποδειγματικό τρόπο και θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας ωστόσο κατόπιν, ότι «με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος, η ΚΕΔΕ κρίνει ως θετική εξέλιξη την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, της Αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο  Βρεφονηπιαγωγών».

«Επιμένουμε στο αίτημα μας να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς η ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, για να προσθέσει επίσης:

«Προσδοκούμε ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί θα αντιληφθούν τις διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργείται και δεν θα επιμείνουν στην προώθηση της σχετικής διάταξης που απαξιώνει, συρρικνώνει και αποδομεί ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σε επιστολή του προς τους Δημάρχους όλης της χώρας ο κ Πατούλης ζητά, τέλος, να καλέσουν τους γονείς να υπογράψουν την κοινή επιστολή, με την οποία ζητείται:
• Να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται
• Να αποσυρθούν άμεσα οι επίμαχες διατάξεις, πριν την εισαγωγή του Νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή».