ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Υπέρ των μετακινήσεων με ποδήλατο τάχτηκε το Γυμνάσιο Δροσιάς με επιχειρήματα πραγματικά και οικολογικά κατά την παρουσίαση της εργασίας στο πλαίσιο των εκστρατειών Ecomobility και Freemobility του Ecocity 2017 – 2018. Στόχος η  Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση μέσα στην πόλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Δροσιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

“Οι μαθητές ερευνούν, ενημερώνονται, εντοπίζουν τα προβλήματα της πόλης τους και προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Οι προτάσεις τους θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Η σπουδαιότητα του προγράμματος έγκειται στην συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών και στην σύνθεση μιας πρωτότυπης και μοναδικής εργασίας” τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστασία Στασινοπούλου.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εργασία περιλάμβανε ιστορικά στοιχεία, καταγραφή προβλημάτων, απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο και, τέλος, προτάσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δ. Κωστάκης και Π. Τσούκας, ο πρόεδρος του Ecocity Θ. Ζαφειρόπουλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς Ρ. Πολίτη, η υποδιευθύντρια Ε. Τζαβάρα και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Αικ. Γκορτσίλα και Χ. Γιοσμά.