ΣΤΙΣ 16  Η’ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ;

Τις 16, ή 17 Μαρτίου (Παρασκευή ή Σάββατο), πρότεινε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης ως πρόσφορες ημερομηνίες για να οργανωθεί η κινητοποίηση των πολιτών στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της  τοποθέτησης οποιασδήποτε μορφής (είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών) διοδίων. Η ανακοίνωση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, με τον παρόντα Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο ωστόσο να επιφυλάσσεται και να ζητά συνεννόηση πριν τον καθορισμό της οριστικής ημερομηνίας της κοινής, μαζικής διαμαρτυρίας. Οπότε, τίποτα δεν είναι σίγουρο προς το παρόν, αφού θα χρειαστεί διαβούλευση προηγουμένως.

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, μετά από διεξοδική, πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στις  οποίες έλαβαν μέρος τοπικοί φορείς, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, αποφασίστηκε να γίνει διαδημοτική συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα και πάντως, οπωσδήποτε μέχρι την άλλη Παρασκευή-2 Μαρτίου, ώστε να καθοριστεί από κοινού το σχέδιο δράσης, αλλά και να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του ψηφίσματος.

Ο κ Θωμάκος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Διονύσου, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να δώσουν το παρών στην ενημερωτική συγκέντρωση πολιτών στην περιοχή Αδάμες της Νέας Κηφισιάς, στις 4 Μαρτίου.

ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΣΥΝΕΧΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ»

Στην τοποθέτησή του ο κ Ζαμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Όπως όλοι γνωρίζετε είχαμε πρόσφατα αρνητικές εξελίξεις, με την έγκριση της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αυτό παρά το ότι 10 χρόνια τώρα δεν είχαμε καμία διαφοροποίηση όσον αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένου παράπλευρου οδικού δικτύου. Η αντίδρασή μας φυσικά ήταν άμεση. Βρισκόμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να καθορίσουμε τις κοινές ενέργειες και τη δράση μας για να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων. Με την ίδια μαχητικότητα συνεχίζουμε και σήμερα και στο μέλλον για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε αδικαιολόγητη και άδικη, οικονομική, κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση των δημοτών μας και της περιοχής μας. Ως Δήμος Διονύσου έχουμε συγκαλέσει ήδη δύο φορές Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία ομόφωνα αποφασίσαμε να οργανώσουμε την αντίδραση μας και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εγκατάσταση των διοδίων. Χρησιμοποιούμε όλα τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ τις επόμενες ημέρες καταθέτουμε και αίτηση αναστολής. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την τελική επίλυση του θέματος γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

28276373_2011811978833892_4447762799714288325_n

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος από τη μεριά του τόνισε:  «Σας υπενθυμίζω τη  δήλωση του κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια εντός του αστικού ιστού. Ως Δήμος Κηφισιάς προσβάλαμε στο ΣτΕ τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα όμως με το αγωνιστικό πλαίσιο θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεση και ουσιαστική ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία».