ΝΕΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-26/2

Κλείνουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διονύσου. Το «λουκέτο» τη Δευτέρα-26 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της χθες αργά το απόγευμα. Κατόπιν τούτου, το ΝΠΔΔ του Δήμου μας «Η Εστία» εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί, με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι «οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διονύσου θα παραμείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτούς, σε συνέχεια απόφασης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ–ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΚΕΔΕ, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για εμπαιγμό και αδιαφορία απέναντι σε έναν απόλυτα επιτυχημένο θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του προσωπικού τους. Αιτία πολέμου ήταν ότι τη Δευτέρα-26 Φεβρουαρίου 2018 η κυβέρνηση φέρνει εσπευσμένα και σε μία συνεδρίαση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο καθιερώνεται η ένταξη των τετράχρονων παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Σε απάντηση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκήρυξε 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την Δευτέρα-26/2 πάντα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη- Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή. Αποφάσισε επίσης να προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

 

Categories: ΝΕΑ