«ΟΧΙ» ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – «ΟΧΙ» ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Διπλό «ΟΧΙ» Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως, πρώτον, δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους και δεύτερον, δεν θα προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Λέγοντας πως έχει δίπλα του συνεργάτες δημοσίους υπαλλήλους, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε  «προπαγάνδα» και «παντελή ανακρίβεια»  τα περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημοσίους υπαλλήλους. Αν σήμερα λειτουργεί το Κράτος λειτουργεί από καλούς δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κρατάνε την κρατική μηχανή με πολλά προβλήματα όρθια και αυτούς τους υπαλλήλους θέλω να τους αναγνωρίσω, να τους επιβραβεύσω, να τους δώσω τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης, το οποίο δεν θα είναι τιμωρητικό, θα είναι επιβραβευτικό για τους καλούς και βέβαια, αυτοί οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα μπορεί να τους συνετίσει και να τους βελτιώσει, αλλά όχι απολύσεις. Είναι μία προπαγάνδα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γίνεται με πολύ μεγάλη ένταση και είναι παντελώς ανακριβής. Και έχω δεσμευτεί σ’ αυτό ξεκάθαρα και σ’ αυτό δεν κάνω πίσω» ξεκαθάρισε.

Στο θέμα των συμβασιούχων επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξίσου σαφής: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επενδύσω στην προσδοκία κάποιων συμπολιτών μας ότι, μπορεί αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο να τους μονιμοποιήσω. Πού αναφέρομαι; Σ’ αυτό το οποίο κάνει η Κυβέρνηση, να χτίζει στρατιές συμβασιούχων και να τους κλείνει το μάτι και να τους λέει με κάποιο τρόπο: θα παρακάμψω το Σύνταγμα και με κάποιο τρόπο θα σας μονιμοποιήσω. Αυτό δεν θα το κάνω. Είμαι πάρα, πάρα πολύ σαφής, σε τι θα κάνω και σε τι δεν θα κάνω».