ΝΕΑ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΖΑΜΑΝΗ-ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Λεκτικοί διαξιφισμοί Ζαμάνη-Καλαφατέλη ανταλλάχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης-27 Φεβρουαρίου και ενώ πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, με σημείο αναφοράς τις Σχολικές Επιτροπές και το θέμα Νο 18 της ημερήσιας διάταξης, που είχε τίτλο: «Εγκριση απολογισμού χρήσης έτους 2015 του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου».

«Με επιφύλαξη, δεν θα το ψηφίσουμε» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Καλαφατέλης, αφού είχε προηγουμένως υπενθυμίσει ότι το ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής είχε εγκρίνει με επιφύλαξη τον εν λόγω απολογισμό. Πράγματι αυτό είχε συμβεί. Γιατί όμως; Επειδή λόγω του εμπρησμού στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Ανοιξη καταστράφηκε σημαντικό μέρος πρωτότυπων παραστατικών και επίσης, επειδή η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί. Τόσο λοιπόν το ΔΣ της Πρωτοβάθμιας, όσο και η ΔΕΠ, ενέκριναν με επιφύλαξη τον απολογισμό του 2015 για τους παραπάνω, συγκεκριμένους λόγους.

«Εμείς θα το ψηφίσουμε χωρίς καμιά επιφύλαξη, γιατί απλούστατα δεν έχουμε καμία επιφύλαξη ότι έχουν φαγωθεί λεφτά» απάντησε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, επιστρέφοντας το …μπαλάκι σ’ αυτό το ιδιότυπο πινγκ-πονγκ λέξεων.

Αργότερα κι αφού η συνεδρίαση είχε λήξει, κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης, που δεν έχει …μαλλιά στη γλώσσα, με αφορμή το παιγνίδι με τις λέξεις Ζαμάνη-Καλαφατέλη, που έκρυβε ωστόσο φαρμακερά βέλη, ακούστηκε να λέει:

«Εχουν το θράσος και μιλάνε, ποιοι; Αυτοί που ενάμιση χρόνο έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους για τις Σχολικές. Αφότου όμως βγήκε το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, το οποίο έχουν λάβει οι πάντες και  δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι έχουν φαγωθεί χρήματα,  ουδείς τόλμησε να ψελλίσει οτιδήποτε».

 

Κατηγορίες:ΝΕΑ