«Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» και του αφιερώματος στον ισπανικό κινηματογράφο η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς με την υποστήριξη της ισπανικής πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες προβάλλουν την ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας» του Jose Luis Guerda, τη Δευτέρα-5 Μαρτίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς. Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

“La lengua de las mariposas” (Η γλώσσα της πεταλούδας) του Jose Luis Guerda

Μια ποιητική ταινία ενηλικίωσης ενός οκτάχρονου αγοριού στις παραμονές του ισπανικού εμφυλίου. Η ταινία προσφέρει μια συμβολική αναπαράσταση της καταστροφικής δύναμης του πολιτικού ολοκληρωτισμού, που μετατρέπει την αγάπη σε μίσος και την ελευθερία σε φυλακή. Η ομορφιά και η τρυφερότητα συνυπάρχουν με τη σκληρότητα, τη βία και την αγωνία της εποχής.

Η ταινία απέσπασε έξι βραβεία Γκόγια στο Φεστιβάλ του Κλίβελαντ το 1999. Σκηνοθέτης: Jose Luis Guerda. Παίζουν: Manuel Lozano, Fernando Fernan Gomez, Uxia Blanco…Ισπανία/ 1999/ 96΄

Οι προβολές γίνονται στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.