ΝΕΑ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΑΠΟ 21/5/12 Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την διαβόητη πλέον πολεοδομική μελέτη της Ανοιξης εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα το «dionysospost.gr». Από τις 21 Μαϊου 2012 ο Δήμος Διονύσου και ο τότε Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης ήξερε σε όλες του τις διαστάσεις το τεράστιο πρόβλημα, που είχε προκύψει. Από τότε είχαν κτυπήσει τα καμπανάκια, ότι το έργο καθυστερεί επικίνδυνα και αν δεν ολοκληρωθεί μέσα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τότε τα χρήματα της ευρωπαϊκής επιδότησης θα ζητηθούν πίσω.

Η επιστολή της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου τα λέει όλα, καθαρά, με σαφήνεια, ευανάγνωστα, απλά. Πιο απλά δεν γίνεται. Εχει σταλεί προς το Δήμο Διονύσου (το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη) και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, με την υποσημείωση «υπόψη κ Παππά, τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών. Κοινοποιήθηκε επίσης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δηλαδή πάλι υπόψη κ Παππά, τον κ Καμχή-πρόεδρο ΜΟΔ ΑΕ και τον κ Κωνσταντίνο Λέμα-προϊστάμενο ΕΔΑ Π.Αττικής.

Το θέμα είναι: «Ημιτελές έργο «Κτηματογράφηση-πολεοδομική μελέτη (Α’ &  Β’ στάδιο)-Αστικογεωλογική μελέτη πολεοδομικών ενοτήτων 1 & 2 Κοινότητας Ανοιξης (ΜΙS 76016) ενταγμένο στο Γ’ ΠΕΠ Αττικής».

Απευθύνεται στον κ Καλαφατέλη (Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε) και μπαίνει κατευθείαν στο …ψητό.

«Όπως γνωρίζετε, στα ημιτελή έργα του Γ’ ΚΠΣ και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής της περιόδου 2000-2006 περιλαμβάνεται το έργο ΜΙS 76016 «Κτηματογράφηση-πολεοδομική μελέτη, κλπ, ……… με τελικό δικαιούχο την Κοινότητα Ανοιξης.

Το έργο αυτό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως το αργότερο το Μάρτιο 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσόν της κοινοτικής συνδρομής θα ανακτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση COM (2006) 3424. Σε περίπτωση, που κινηθεί διαδικασία επιστροφής από την ΕΕ, αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί κατά των τελικών δικαιούχων, των οποίων τα έργα δεν θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα. Σας υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή που έχει ήδη καταβληθεί από την ΕΕ στον τελικό δικαιούχο για το ανωτέρω έργο ανέρχεται σε 543.693 ευρώ και το ποσό αυτό θα πρέπει να επιστραφεί από το Δήμο Διονύσου».

Η κ Ζεμπιλιάδου ακολούθως, προσφέρεται να βοηθήσει το Δήμο Διονύσου να ξεπεράσει το πρόβλημα, ώστε να αποτραπεί το πιθανολογούμενο σενάριο να βρεθεί υπόλογος. Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου:

«Για να αποφευχθεί η εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή προοπτική και καθώς ο εναπομένων χρόνος είναι ελάχιστος, θα πρέπει το οριστικό κλείσιμο των ημιτελών έργων να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα κάθε τελικού δικαιούχου.

Τα ανελαστικά χρονικά περιθώρια επιβάλουν την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων  και την επίσπευση των διαδικασιών για την εμπρόθεσμη λειτουργική ολοκλήρωση των ημιτελών έργων μέχρι το Φεβρουάριο 2013.

Η Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τη ΜΟΔ ΑΕ, στελέχη της οποίας ήδη έχουν έρθει σε επαφή μαζί σας, θα συνδράμουν με την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη, προκειμένου να επιλυθούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα χαρακτηρίζουν αυτό το  έργο και θα σας υποστηρίξουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωσή του».

Η επιστολή κλείνει με την παρότρυνση της κ Ζεμπιλιάδου να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες, ενώ ζητά και ενημέρωση ανά δεκαπενθήμερο. Με άλλα λόγια, η τότε επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δείχνει αφενός ζηλευτή υπευθυνότητα, αφού έχει καταλάβει ότι η υπόθεση δεν πάει καλά και θα έρθει …οσονούπω η ώρα του λογαριασμού,  αφετέρου φανερώνει τη βούλησή της να τελειώνει η μελέτη, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για το Δήμο Διονύσου.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ

Όταν βλέπεις το παραπάνω έγγραφο-ντοκουμέντο, τι μπορείς αλήθεια να πεις ή να σχολιάσεις για την απίστευτη υποκρισία των πρωταγωνιστών της θλιβερής αυτής ιστορίας; Οι οποίοι, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να απεμπολήσουν τις τεράστιες ευθύνες τους και να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο, έχουν το απύθμενο θράσος να κουνούν το δάκτυλο, σε νέους ανθρώπους, που έχουν μάθει να βγάζουν το ψωμί τους δουλεύοντας. Όχι, δηλαδή τρώγοντας και κατασπαταλώντας ως επαγγελματίες πολιτικάντηδες το δημόσιο χρήμα, που είναι χρήμα των πολιτών, των φορολογουμένων, του λαού…

Υ.Γ: Μετά το ανωτέρω έγγραφο-ντοκουμέντο, που σας παρουσιάζουμε, το αυτί της τότε διοίκησης φυσικά δεν ίδρωσε, ούτε προέβη σε κάποιες στοιχειώδεις έστω ενέργειες,  προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Ούτε το 2012, ούτε το 2013, ούτε μετά. Οι νουθεσίες της κ Ζεμπιλιάδου κτύπησαν του κουφού την πόρτα. Η τελευταία δόση ωστόσο, των 167.000 ευρώ, πληρώθηκε στον μελετητή, εκπρόθεσμα. Αμα είσαι κουβαρντάς και …φυσάς το χρήμα (των δημοτών)…

f1

f2

Categories: ΝΕΑ