ΝΕΑ

ΣΤΟ ΣτΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟ, ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα καταθέσει η Περιφέρεια Αττικής. Αυτό δήλωσε επισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας σε ημερίδα κατά των διοδίων που έγινε στην Κηφισιά.

Ειδικότερα, η προσφυγή θα γίνει ενάντια στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, το οποίο υπενθυμίζεται είχε μπει στο… συρτάρι για τρία χρόνια υπό τον φόβο των αντιδράσεων, αλλά εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από το υπουργείο Υποδομών.

Το έργο είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χαρακτηριστικές τις αποδοκιμασίες και τις έντονες επικρίσεις κατά της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου, στη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Αντιθέσεις επίσης είχαν εκφραστεί από πλευράς των Δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, με τα δημοτικά συμβούλια των συγκεκριμένων Δήμων να βγάζουν αρνητικές γνωμοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της aftodioikisi.gr, μετά τον Δήμο Διονύσου και ο Δήμος Κηφισιάς -πέρα από την Περιφέρεια- αναμένεται να προσφύγει και αυτός στο ΣτΕ.

Το έργο περιλαμβάνει και την μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι», όπως και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Categories: ΝΕΑ