ΝΕΑ

ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ 74.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΠΗ

Αγωγή αποζημίωσης θα ασκήσει τις προσεχείς ημέρες η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για το έλλειμμα των 74.000 ευρώ, με βάση του 60% των παραστατικών που δεν καταστράφηκαν στον εμπρησμό των γραφείων, όπως αποκάλυψε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Το άνοιγμα δηλαδή, με αναγωγή υπερβαίνει ενδεχομένως τις 120.000 ευρώ, οπότε έχουμε σ’ αυτή την περίπτωση κακούργημα. Την χρήση ενδίκων μέσων, ώστε να αποκατασταθεί η περιουσιακή ζημιά, αλλά και η ηθική βλάβη, αποφάσισε, όπως αναμενόταν, κατά πλειοψηφία η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Απουσίασαν όλοι οι Διευθυντές των Σχολείων που συμμετέχουν στο ΔΣ, προφανώς γιατί δεν θέλουν να εμπλακούν. Κακώς βεβαίως, διότι εδώ το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, αλλά ποινικό, αφού κάποιοι για να σβήσουν τα ίχνη της κακοδιαχείρισης τους έβαλαν φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Ανοιξη μια νύχτα χωρίς φεγγάρι.

Για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση, υπενθυμίζεται, έχουν κατατεθεί μηνύσεις από το Δήμο Διονύσου και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ

Ερωτηματικά προξένησε η στάση της κ Αλεξάνδρας Τόκα, εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης που επέμενε ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς, αν και είναι γνωστό ότι η ουσία του πορίσματος διαβάστηκε από το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο και φυσικά έχει δοθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Η περίεργη αυτή θέση, που υποκρύπτει στοιχεία συγκάλυψης, παρουσιάστηκε στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση από βασικό στέλεχος του «Κινήματος Αλλαγής», ενός νέου πολιτικού σχηματισμού της Κεντροαριστεράς, που επαγγέλλεται τη ρήξη με το παρελθόν και μεταξύ των κατευθυντήριων αρχών του περιλαμβάνει και τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Στις αιτιάσεις της απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλος της επιτροπής Δημήτρης Ράικος: «Ισχυρίζεστε πως δεν έχετε το πόρισμα; Λείπουν 75.000 ευρώ και άλλες 22.000 δεν έχουν εξακριβωθεί πού είναι. Αν η κ. Τόκα λέει να τα χαρίσουμε, ας το πει».

Όπως ειπώθηκε στο ΔΣ και γνωμοδότησε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσου Γιάννης Βασιλείου, το εν λόγω πόρισμα, κατόπιν σχετικής απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, θα  διαβιβασθεί στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, εφέτη επί τιμή, κ Μαρία Παπασπύρου-Ζεντέλη, που διαδέχτηκε τον Φεβρουάριο του 2016 τον Αρεοπαγίτη Λέανδρο Ρακιντζή.  Επίσης, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να καταλογιστεί η ζημία σε αυτούς που πρέπει.

 

Κατηγορίες:ΝΕΑ