ΕΠΙΘΕΣΗ Γ.ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 700.000 ΕΥΡΩ!

Τον Γιάννη Καλαφατέλη, Δήμαρχο Διονύσου την τετραετία 2011-2014, δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη μη ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης Ανοιξης με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Γιάννης Νικητόπουλος, πρώην Δήμαρχος επί σειρά ετών Ανοιξης. Ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός έλυσε τη σιωπή του και με μια λιτή, αλλά ουσιαστική ανακοίνωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αφενός παρέχει πειστικές εξηγήσεις για τις αγαθές προθέσεις του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αφετέρου υπεραμύνεται των απόψεών του ότι ο οικισμός της Ανοιξης δεν είναι δάσος, δεδομένου ότι διαθέτει εγκεκριμένο Γ.Π.Σ, το οποίο έχουν υπογράψει από κοινού δύο Υπουργεία: το Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. και το Υπουργείο Γεωργίας.

Μολονότι δεν κατονομάζει πρόσωπα, ούτε καταλογίζει ανοικτά ευθύνες, εν τούτοις η αναφορά του παραπέμπει στον κ Καλαφατέλη, ο οποίος από τις 21 Μαϊου 2012 ήξερε σε όλες του τις διαστάσεις τη μεγάλη καθυστέρηση του έργου και παρά το προειδοποιητικό καμπανάκι της Ειδικής Γραμματέως Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ένα χρόνο πριν λήξει η προθεσμία  (το Μάρτιο του 2013), δεν έκανε τίποτα για να επισπεύσει τις διαδικασίες και να προλάβει τις ημερομηνίες. Το ντοκουμέντο αυτό, που φανερώνει την ολιγωρία της τότε δημοτικής αρχής, δημοσίευσε το «dionysospost»  πριν πέντε ημέρες.

Η ανακοίνωση του κ Γιάννη Νικητόπουλου:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 


«Ενέταξα την δαπάνη για την Πολεοδομική Μελέτη, στο Γ’ Κ.Π.Σ., ώστε να μην πληρωθεί από την Κοινότητα Άνοιξης (δηλαδή από χρήματα των κατοίκων της Άνοιξης), όπως και άλλα δέκα έργα. Έγινε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, για να επιλεχθεί η πολεοδομική ομάδα, για την εκπόνηση της μελέτης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Ανατέθηκε η εν λόγω μελέτη από επιτροπή της Τ.Υ.Δ.Κ. της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Αττικής, διότι η Κοινότητα Άνοιξης, τότε, δεν διέθετε την απαιτούμενη από τον νόμο, Τεχνική Υπηρεσία.

Μέχρι το 2010, που ήμουν Δήμαρχος Άνοιξης, προχώρησαν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες και μελέτες, έγινε η ανάρτηση της πολεοδομικής πρότασης του μελετητικού γραφείου, υπεβλήθησαν οι ενστάσεις από τους θιγόμενους και άρχισε η εκδίκαση των ενστάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το 2011, ανέλαβε νέα Δημοτική Αρχή, Δήμος Διονύσου πια, και από το 2014, άλλη Δημοτική Αρχή.

Τις ευθύνες λοιπόν, για την μη ολοκλήρωση της μελέτης, εντός των προθεσμιών και την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση του ποσού των περίπου 700.000 ευρώ, ας τις ψάξουν αλλού…

Για όσους τώρα επιμένουν, ότι η Άνοιξη είναι δάσος, τους πληροφορώ ότι:

Α) Η Άνοιξη διαθέτει εγκεκριμένο  Γ.Π.Σ. με συνυπογραφή Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. και Υπουργείου Γεωργίας, συνοδευόμενο από χάρτες, όπου σαφώς φαίνονται τα όρια των 2 οικισμών προ του 1923 και ποια είναι τα δασικά τμήματα και,

Β) Ανέθεσα επ΄ αυτού, μελέτη σε 2 καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, τους κατεξοχήν αρμοδίους, οι οποίοι απέδειξαν το αντίθετο.

Ας βγουν λοιπόν, οι επιμένοντες στον δασικό χαρακτήρα της Άνοιξης, να το πουν με θάρρος και παρρησία και θα πάρουν την απάντηση, από αυτούς που πρέπει να την πάρουν.

Σας ευχαριστώ.

Γιάννης Νικητόπουλος

πρώην Δήμαρχος Άνοιξης

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η επιστολή-ντοκουμέντο, που δημοσιεύσαμε στις 3 Μαρτίου:

f1

f2