ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Για πολλοστή φορά αποσύρθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο ενιαίος κανονισμός των πολιτιστικών κέντρων κατά την πρωινή συνεδρίαση. Εγινε συζήτηση βέβαια, από την οποία προέκυψε πως κάποιοι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης δεν είχαν ενημερωθεί πλήρως, ενώ διαφάνηκε και η απροθυμία της αντιπολίτευσης να τον ψηφίσει, εφόσον έρθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Πριν δύο μήνες είχα ζητήσει εγγράφως από την αντιπολίτευση να κάνει τις παρατηρήσεις της, ουδεμία απάντηση ωστόσο έχω λάβει μέχρι σήμερα» είπε κάποια στιγμή η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασία Στασινοπούλου, για να φανερωθεί εν προκειμένω, δια στόματος του Γιάννη Τσουδερού η αρνητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης-«Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο θέμα. «Εμείς ήμασταν κατά της κατάργησης του Θέσπι, άρα δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον κανονισμό» ανέφερε. Ακολούθησε ένας γλαφυρός διάλογος:

Αγγελική Πέππα: «Ο Δήμος έχει συνέχεια. Πλέον έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση. Δεν μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν».

Γ.Τσουδερός: «Ισως, με λίγο …μασάζ να τον ψηφίσουμε. Ας μου κάνει ο Δαρδαμάνης…».

Β.Δαρδαμάνης: «Δεν κάνω εγώ μασάζ…»

Με τα πολλά ο κανονισμός των πολιτιστικών κέντρων, που έχει πάει κι έχει έρθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πέντε-έξη φορές τους τελευταίους πέντε μήνες, αποσύρθηκε και πλέον θα ξανάρθει προς συζήτηση μετά το …ΠΑΣΧΑ.

ΤΗΣ …ΠΟΠΗΣ

Προηγουμένως και κατά τη συζήτηση είχε προκληθεί ένταση με τις αλλεπάλληλες και …καυστικές ερωτήσεις της Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Καλιόπης Ταουξή-Χριστιανίδη. Βασικό αντικείμενο της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε με την καθ’ ύλην αρμόδια εισηγήτρια κ Στασινοπούλου αποτέλεσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Ανοιξης, το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο με όλα τα υπόλοιπα. Τελικά, η κ Στασινοπούλου, που μάλλον το προόριζε για άλλη χρήση, ανέφερε πως θα το βάλει κανονικά στη λίστα. Άλλο ζήτημα που τέθηκε  ήταν η αποκλειστική προθεσμία των 40 ημερών των αιτούντων φορέων, η οποία μειώθηκε σε 30. Για να λάβει δηλαδή ένας σύλλογος την άδεια να χρησιμοποιήσει έναν δημοτικό χώρο πρέπει να κάνει αίτηση τριάντα ημέρες πριν την εκδήλωση. Κι ενώ οι τόνοι είχαν ανέβει κυρίως λόγω των συνεχών παρεμβάσεων της κ Ταουξή, η οποία, σημειωτέο, δεν είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η …Καλιόπη αποχώρησε, πήγε στο γραφείο του Δημάρχου και καθόταν εκεί μόνη, ρεμβάζοντας…