ΝΕΑ

ΑΤ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ: «ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών τέθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το περιστατικό ένοπλης ληστείας  του πρώην Δημάρχου Αγίου Στεφάνου Διονύση Σακελαρίου. Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Κυριάκος Κοντάκης ζήτησε ειδική συνεδρίαση με την παρουσία των δύο Διοικητών, του αστυνομικού τμήματος Αγίου Στεφάνου και του αντίστοιχου ασφάλειας, που στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Από την πλευρά του το μέλος της ΔΑΔΙΟΝ Σπύρος Σπηλιώτης ζήτησε πληροφορίες για τη δράση της εταιρείας σεκιούριτι, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος Διονύσου για νυχτερινές περιπολίες και προστασία των δημοτικών κτιρίων.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ, με τα οποία επικοινώνησε το «dionysospost»,

  • Τα ποσοστά εγκληματικότητας στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Διονύσου κάθε άλλο παρά υψηλά είναι.
  • Κατά τον τελευταίο καιρό, έχει συμβεί να περάσουν ακόμη και …πέντε μήνες χωρίς να υπάρξει κρούσμα παραβατικότητας.
  • Όταν μεταφερόμενες συμμορίες αλλοδαπών από άλλα μέρη της Ελλάδας ή ακόμη κι από το εξωτερικό βάζουν συγκεκριμένους στόχους στην περιοχή του Δήμου Διονύσου παρατηρείται το φαινόμενο πολλαπλών και αλλεπάλληλων κτυπημάτων σε διάστημα δύο-τριών ημερών.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση διάρκειας επτά ωρών υποβλήθηκε η θυγατέρα του πρώην Δημάρχου Αγ.Στεφάνου Διονύση Σακελαρίου, που τραυματίστηκε όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν προχτές  στο σπίτι κι εκείνη στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει την εταιρία σεκιούριτι και την αστυνομία, πήδησε από το παράθυρο του δωματίου της στον Α’ όροφο, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της και να υποστεί βλάβη στην σπονδυλική στήλη (3 σπόνδυλοι).

Οι ληστές χτύπησαν τον κ Σακελαρίου στο πρόσωπο  και απείλησαν τη σύζυγό του Φρόσω με όπλο. Τα σχέδια ωστόσο των κακοποιών τίναξε στον αέρα η θαρραλέα στάση της κόρης, Στρατηγούλας Σακελαρίου, που αντιδρώντας τους έτρεψε σε φυγή…

Κατηγορίες:ΝΕΑ