ΝΕΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την ενίσχυση των δύο τμημάτων αστυνομίας και ασφάλειας Αγίου Στεφάνου με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες και να εμπεδωθεί αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες, ζήτησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός. Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, περιγράφει παραστατικά  το πρόβλημα με τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή. Εν κατακλείδι, ερωτά τι μέτρα προτίθεται να  λάβει, ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση.

Η παρέμβαση της κ Χριστοφιλοπούλου:
Προς:  Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

Θέμα: «Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο Διονύσου»

Κύριε Υπουργέ,

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας, προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου που εδρεύουν και συστεγάζονται στον Αγιο Στέφανο αποτελούν κέντρο αναφοράς για την προστασία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και οι αστυνομικοί που εργάζονται εκεί έχουν συμβάλει καθοριστικά στα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας του Δήμου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου διαμαρτύρονται για την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή, σε συνδυασμό με την αποδυναμωμένη αστυνόμευση.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού ένοπλης ληστείας στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Διονύσου το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο και το τελευταίο χρονικό διάστημα περιστατικά όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες έχουν αυξηθεί ραγδαία με πολλαπλά και αλλεπάλληλα φαινόμενα εγκληματικής και παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι προφανές ότι η υπάρχουσα αστυνόμευση στο Δήμο Διονύσου δεν επαρκεί λόγω της οξύτητας των προβλημάτων και είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και η αστυνόμευση.

Επειδή τόσο στο Δήμο Διονύσου, όσο και στους άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας επηρεάζει δυσμενώς την καθημερινότητα των πολιτών, ερωτάστε:

Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, ώστε να ενισχύσετε την αστυνόμευση στο Δήμο Διονύσου;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

 

 

Categories: ΝΕΑ