ΝΕΑ

ΚΕΔΕ: ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αίτημα  τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεων  για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα  θα καταθέσει η ΚΕΔΕ, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Επίσης η ΚΕΔΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι για να μπορέσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ‘Ένωσης με την Επιτροπή των Συμβασιούχων.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με το γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, η Επιτροπή των Συμβασιούχων παρουσίασε τα προβλήματα που προκύπτουν με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. Επισημάνθηκε ότι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο πολλοί από τους συμβασιούχους μετά τις 31 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν και θα τους αντικαταστήσουν θα είναι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ μετέφερε στην επιτροπή των εργαζομένων μήνυμα του προέδρου Γ. Πατούλη, ότι η ΚΕΔΕ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν,  θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους.

«Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό, το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία από το 2015. Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δουν σοβαρά το πρόβλημα και να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του. Δεν μπορεί να συζητείται η αντικατάστασή τους τη στιγμή που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες σε πολλές περιοχές είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας. Θα είμαστε ουσιαστικά και πρακτικά μαζί τους. Η τύχη τους εξαρτάται από τη νομοθετική εξουσία και θα εργαστούμε μαζί τους για να βρεθεί μια λύση που θα τους καλύπτει» σημείωσε ο κ. Πάνου.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ είναι:

  • Κατάθεση αιτήματος τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεών τους, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ
  • Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους
  • Αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στην διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους

Να σημειωθεί ότι η 27η  Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Επιτροπή των Συμβασιούχων που επισκέφθηκαν την ΚΕΔΕ συμμετείχαν  οι Μ. Κρητικού,  Π. Μπόβος, Θ. Παπαλόπουλος.

Πηγή: localit.gr

Κατηγορίες:ΝΕΑ