ΝΕΑ

“SUMMER CAMP” ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ 18/6-27/7/2018 ΓΙΑ 2100 ΠΑΙΔΙΑ

Και φέτος ο Δήμος Διονύσου προσφέρει στους δημότες-γονείς και τα παιδιά τους το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα “SUMMER CAMP”,  από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 27 Ιουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την αναγκαιότητα παροχής υπηρεσιών με τις ψήφους μόνο της δημοτικής παράταξης που διοικεί, του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, καθώς η αντιπολίτευση επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, ως προς την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και ως προς το οικονομικό σκέλος (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), τήρησαν αρνητική στάση και καταψήφισαν την εισήγηση.

Η ανάθεση ωστόσο θα γίνει με δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, που παρέχει εχέγγυα αντικειμενικής διαδικασίας.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια δράση με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, η οποία αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την τοπική κοινωνία, επειδή ακριβώς προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά, αλλά διευκολύνει πάρα πολύ και τους εργαζόμενους γονείς. Γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και φέτος προβλέπεται ότι θα καλύψει συνολικά 2100 θέσεις παιδιών ηλικίας από 5-13 χρόνων. Περιλαμβάνει δύο ενότητες: Το δημιουργικό-ψυχαγωγικό camp και το αθλητικό camp.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους:

Α’ περίοδος: Δευτέρα-18 Ιουνίου έως Παρασκευή-29 Ιουνίου

Β’ περίοδος: Δευτέρα-2 Ιουλίου έως Παρασκευή-13 Ιουλίου

Γ’ περίοδος: Δευτέρα-16 Ιουλίου έως Παρασκευή-27 Ιουλίου

Τα camps θα λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή. Η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 8 έως 8.30 το πρωί και η αποχώρηση από τις 13.10 έως 13.30, ή από τις 15.40 μέχρι τις 16.00. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε πέντε ζώνες της μιας ώρας, με ενδιάμεσα διαλείμματα των δεκαπέντε λεπτών.

Το κόστος εγγραφής για κάθε παιδί ανά χρονική περίοδο είναι 10 ευρώ για τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου και 5 ευρώ για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους. Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Μαϊου.

Το αθλητικό camp εισάγει τα παιδιά στα οφέλη της άθλησης και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, βόλεϊ, αυτοάμυνα, στίβο. Παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Το δημιουργικό-ψυχαγωγικό camp βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή μέσα από δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διασκέδαση των μικρών φίλων, αλλά και η υποστήριξη των εργαζομένων γονέων  της πόλης σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

Categories: ΝΕΑ