ΝΕΑ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: Ο ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ κ ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ…

«Ο πονηρούλης κύριος Κριεμάδης, εκτός από απρόσεκτος είναι παντελώς ανεύθυνος». Με μια σκληρή ανακοίνωση η παράταξη του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» απάντησε στις αιτιάσεις του Στέφανου Κριεμάδη, συμβούλου της παράταξης «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», που είναι η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Διονύσου. «Θα πρέπει να μελετάει λίγο σοβαρά πριν εκφραστεί δημόσια»,  «γελοιοποίηση που τρίτωσε», αλλά και αναφορά στα σκάνδαλα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αφενός των νερών του Κρυονερίου και αφετέρου των Σχολικών Επιτροπών επί διοίκησης της παράταξής του, είναι μερικά μόνο από όσα παρατίθενται για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς περί υπερτιμολογήσεων στην προμήθεια των εκτυπωτών, που εγκρίθηκε ως 51ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας.  Φυσικά,  μνημονεύεται η κατ’ αποκλειστικότητα ενασχόληση υπαλλήλων στην προετοιμασία της σχετικής εισήγησης με έκθεση πραγματικών γεγονότων και περιγράφεται αναλυτικά η όλη διαδικασία, που ακολουθήθηκε.

Το πλήρες κείμενο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν και 3,5 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, ο κύριος Κριεμάδης δεν έχει μάθει πως πριν εκφραστεί δημόσια και μάλιστα προσβλητικά και απαξιωτικά, θα πρέπει να μελετάει λίγο σοβαρά.

Για την υπόθεση λοιπόν των αναλωσίμων των νέων εκτυπωτών του Δήμου, ενημερώνουμε ότι οι αναγραφόμενες τιμές του συντάξαντα τη μελέτη κ. Παναγιώτη Τσέλιου, του Τμήματος Οργάνωσης, Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας, είναι κατά 15% υψηλότερες από τον τιμοκατάλογο αυθεντικών προϊόντων του επίσημου προμηθευτή  INFOLEX (επίσημος αντιπρόσωπος για εκτυπωτές LEXMARK), όπως συμβαίνει κατά πάγια τακτική με όλες τις αντίστοιχες μελέτες αναλωσίμων, προκειμένου να μπορούν  όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να δώσουν προσφορές.

Για την επίτευξη μάλιστα του μεγαλύτερου δυνατού ανταγωνισμού και των χαμηλότερων τιμών, η προμήθεια θα λάβει, όπως συμβαίνει πάντα, τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, αφού θα δημοσιευτεί τόσο στον ιστότοπο του Δήμου www.dionysos.gr, όσο και στον ιστότοπο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος πάροχος να μπορεί να λάβει γνώση. Αυτός που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή θα είναι και ο ανάδοχος.

Φυσικά, σκοπίμως και με ταπεινά πολιτικά κίνητρα ο κ. Κριεμάδης παρέλειψε να αναφέρει ότι η μελέτη, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Δήμου εδώ πολλές ημέρες, έχει συντάξαντα τον κ. Τσέλιο Παναγιώτη – τον οποίο φυσικά άδικα διασύρει – και ελέγξαντα και θεωρήσαντα τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Αμφότεροι, όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, λειτούργησαν απολύτως τυπικά και ως έπρεπε.

Βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει η πρακτική αυτή του κ. Κριεμάδη, μια και είναι η τρίτη φορά που γελοιοποιείται με δημόσιες τοποθετήσεις του. Στις δύο πρώτες δεν το επισημάναμε, αλλά η ανοχή έχει και τα όριά της. Γιατί η απειρία δικαιολογείται, η εμπάθεια και η συκοφαντία όχι.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι την πρώτη φορά, με αφορμή τον προσωπικό του λογαριασμό αποχέτευσης στο γραφείο του, κατηγόρησε την διοίκηση του Δήμου για ανοησία και ανικανότητα. Όταν όμως η Υπηρεσία Εσόδων του απάντησε με στοιχεία δεν είπε κουβέντα.

Την δεύτερη φορά μίλησε για «πονηρή αν όχι σκανδαλώδη γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί» ειδική πρόσκληση στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ. Αλλά όταν έμαθε ότι η ειδική πρόσκληση είναι αποκλειστική ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανασκεύασε πλήρως. Η γελοιοποίηση του τρίτωσε με τα αναλώσιμα των εκτυπωτών.

Αλλά δεν φαίνεται να σταματά εδώ, καθώς ο κ. Κριεμάδης θέτει θέμα και για το κόστος ανακατασκευής του δημοτικού περιπτέρου της Δ.Ε. Σταμάτας, όταν και εδώ η μελέτη και η υλοποίησή της έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Το δημοτικό περίπτερο ήδη κοσμεί τον Δήμο Διονύσου και αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Σταμάτας, κι αυτό, δυστυχώς, στεναχωρεί κάποιους.

Εμείς έχουμε σταματήσει να παίρνουμε στα σοβαρά τον κύριο Κριεμάδη. Θα του κάνουμε όμως την φιλική παραίνεση να προσέχει ιδιαίτερα όταν μιλά για τη σημερινή Διοίκηση και τους υπαλλήλους, αφού θέλει να λειτουργήσει ελεγκτικά, για το καλό του Δήμου.

Προσοχή όμως: Να μην το κάνει à la carte, πίνοντας το «αμίλητο ΝΕΡΟ» για πραγματικά σκάνδαλα και διαπιστωμένες βλάβες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως αυτές των Σχολικών Επιτροπών επί διοίκησης της παράταξής του.

Και μια και μιλάμε για μελάνια, να σταματήσει να χρησιμοποιεί μελάνια κίτρινου χρώματος». 

 

 

 

Categories: ΝΕΑ