ΝΕΑ

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Το νομοσχέδιο για το νέο Καλλικράτη θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, αποσαφήνισε κατά την ομιλία του στο 12ο Περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ανατολικής Αττικής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Υπενθυμίζεται ότι έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει το νομοσχέδιο για διαβούλευση μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως να καθυστερήσει μία, δύο ημέρες.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στην απλή αναλογική, αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές για τη στάση της ΚΕΔΕ, που ζητά να μην τεθεί τώρα θέμα εκλογικού συστήματος: «Λένε κάποιοι να μην ανοίξουμε τώρα θέμα εκλογικού συστήματος. Δεν καταλαβαίνω τη λογική που αποσυσχετίζει τη Δημοκρατία από την ίδια την καθημερινή διοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα παρατήρησε ότι «η συζήτηση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη θα ολοκληρωθεί μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση», καθώς, όπως είπε, κάποια θέματα δεν μπορούν να ανοίξουν τώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα την φορολογική αποκέντρωση για την οποία εξήγησε ότι είναι θετικός, όπως και για και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Αναφορικά με το τελευταίο, σημείωσε ότι «μια βασική τους αρμοδιότητα που σχετίζεται με τον έλεγχο νομιμότητας θα μεταφερθεί στον ελεγκτή νομιμότητας και θα θεσπίζεται με το νομοσχέδιο».

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Categories: ΝΕΑ