ΝΕΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα μπουν νέα πλευρικά ή μετωπικά διόδια στον Αγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική στο Λαύριο, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για την δωρεάν διέλευση των κατοίκων των Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών, όταν ολοκληρωθούν τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια. Πιο συγκεκριμένα:

Οι δημότες μόνιμοι κάτοικοι , των Δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου, δεν θα είναι υπόχρεοι για την καταβολή διοδίων:

«Τώρα κάποιοι έξυπνοι, μάλλον κάποιοι κουτοπόνηροι , μας κουνάνε το δάχτυλο για τις συμβάσεις που αυτοί υπέγραψαν. Δυστυχώς οι συμβάσεις αυτές δεσμεύουν την χώρα, αλλά και τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τις αλλάξουμε μονομερώς.

Διαπραγματευτήκαμε όμως με τους παραχωρησιούχους και πετύχαμε σε ότι αφορά την περιοχή σας, ότι οι δημότες μόνιμοι κάτοικοι  των Δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου, δεν θα είναι υπόχρεοι για την καταβολή διοδίων. Το ίδιο για τους κατοίκους του Ωρωπού στο όριο του Δήμου. Το υπουργείο Υποδομών ολοκλήρωσε το ηλεκτρονικό σύστημα και αμέσως μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσει η καταγραφή αυτής της συμφωνίας.

Συμφωνήθηκε για όσους δεν είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι και χρησιμοποιούν την εθνική θα υπάρχουν ειδικά εκπτωτικά προγράμματα ανάλογα με τις διελεύσεις. Τα εκπτωτικά αυτά προγράμματα, φθάνουν ως το 50% των διοδίων και κλιμακωτά η έκπτωση γίνεται μικρότερη αν έχεις λίγες διελεύσεις. Πετύχαμε επίσης να μην πληρώνουν καθόλου διόδια οι πολίτες με ειδικές ανάγκες και διαπραγματευτήκαμε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών-αναλογικών διοδίων, να πληρώνουν δηλαδή οι πολίτες για την απόσταση που διανύουν και όχι γι’ αυτό που χρεώνεται σήμερα.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες του συστήματος έχουν γίνει από το υπουργείο Υποδομών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κατασκευαστούν νέα πλευρικά και μετωπικά διόδια, όπως είχαν προβλεφθεί , με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί .

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ειδοποιηθεί επίσημα οι φορείς, από το Υπουργείο Υποδομών, για αυτή την εξέλιξη. Είναι λοιπόν άδικος κόπος , η προσπάθεια ορισμένων να παραπληροφορούν τους πολίτες σχετικά με το θέμα αυτό».

 

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των διοδίων, που αφορούν την περιοχή του Δήμου Διονυσου γίνεται στο 37:50)

Κατηγορίες:ΝΕΑ