ΝΕΑ

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ  

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε πριν από λίγο το αεροσκάφος με την ελληνική αντιπροσωπεία που παρέλαβε από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα το ανέσπερο Άγιο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Όπως προβλέπεται, βάσει πρωτοκόλλου, η υποδοχή του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους.  Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την τελετή αφής. Παρών, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Έχουμε  και φέτος την τιμή να παραλαμβάνουμε  από τα χέρια σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να το μεταφέρουμε, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα στην Ελλάδα. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία αναδεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Η ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

ierosoluma-amanatidis-500

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμενόταν στις 18:30, ωστόσο υπήρξε μικρή καθυστέρηση, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη το Αγιο Φως θα φθάσει στις 20:30.

ierosolima

Εκτός του Γιάννη Αμανατίδη, στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν οι: Θανάσης  Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής – Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Categories: ΝΕΑ