ΝΕΑ

ΔΙΕΚΟΠΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

«Μας συγχωρείτε, Διακοπή»! Το μεγαλόπνοο έργο της αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου από την τεχνική εταιρεία «Τοξότης», συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σταμάτησε. Τα συνεργεία εδώ και μερικές ημέρες δεν δουλεύουν, επειδή οι αρχαιολόγοι αποχώρησαν, αφού έχουν μήνες να πληρωθούν. Χωρίς την παρουσία αρχαιολόγων απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς να γίνει οποιαδήποτε εκσκαφή, επομένως τα μηχανήματα έσβησαν τις μηχανές τους. Ο «Τοξότης» δεν έχει πληρώσει τα δεδουλευμένα των αρχαιολόγων, επειδή τα χρήματα του Δήμου Διονύσου μπλοκάρονται αυτομάτως από τη στιγμή, που μπαίνουν στο λογαριασμό της Τράπεζας Αττικής, εξαιτίας δανείων πολλών εκατομμυρίων που έχει λάβει ο κ Καλογρίτσας και αδυνατεί τα τελευταία χρόνια να εξυπηρετήσει.

Η εξαιρετικά αρνητική αυτή εξέλιξη απειλεί να τινάξει στον αέρα ένα βασικό έργο υποδομής, που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών. Τα κακά μαντάτα είχαν διαφανεί από τη διαπαραταξιακή συνάντηση για την αποχέτευση πριν το ΠΑΣΧΑ, με την παρουσία και εκπροσώπου του Τοξότη, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Ράϊκου. Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν χαλαρώσει η θηλιά, που έχει βάλει η Τράπεζα Αττικής στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ώστε να πληρωθούν οι αρχαιολόγοι, οι μπουλντόζες δεν πρόκειται να ξαναδουλέψουν.  Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε στην εν λόγω σύσκεψη και η λύση της υποκατάστασης, δηλαδή να συνεχίσει το έργο άλλος εργολάβος με τη συγκατάθεση της Τράπεζας Αττικής.

Από πλευράς Δήμου Διονύσου αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ημέρες προς τον Τοξότη «ειδική πρόσκληση», η προειδοποίηση με άλλα λόγια, που προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις. Είναι το πρώτο βήμα στο μακρύ δρόμο μέχρι την οριστική έκπτωση του εργολάβου.

Categories: ΝΕΑ