ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΥΦΩΣΗ, ΣΚΟΛΙΩΣΗ

Την Κυριακή-22 Απριλίου, ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της τοποθέτησης διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου, ο  Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διοργανώνουν  στο Δημοτικό Πολυϊατρείο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26 -28, Αγ. Στέφανος), ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους κύφωσης – σκολίωσης σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου – Λυκείου, στους γονείς τους, καθώς και σε ενήλικες με πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη. Οι ώρες του προγράμματος συμπίπτουν κατά …σύμπτωση με το ραντεβού των κατοίκων Διονύσου στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι μετρήσεις, σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου, θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από γονέα ή κηδεμόνα.

Σε ποιους απευθύνονται οι μετρήσεις:
Η εξέταση πραγματοποιείται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και παιδιά Δημοτικού, ύψους άνω του 1,30 μ. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν έντονο πόνο στη σπονδυλική τους στήλη.

Ποια είναι η διαδικασία της εξέτασης:
Η εξέταση διαρκεί συνολικά 5-7 λεπτά. Ο γιατρός ζητάει από τον εξεταζόμενο να αποκαλύψει την πλάτη του για να δει τη σπονδυλική του στήλη. Στο τέλος της εξέτασης ο γιατρός δίνει οδηγίες στον εξεταζόμενο για την κατάστασή του.

Πληροφορίες και ραντεβού: Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, στα τηλέφωνα: 213 213 9806 & 213 213 9802, από 16/04/2018 έως 20/04/2018 και ώρες 9:00 μέχρι & 13:00.

αρχείο λήψης (17)