ΝΕΑ

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΟΞΟΤΗΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΚΤΩΡ

Ο «Τοξότης», η εταιρεία κατασκευών του επιχειρηματία Χρήστου Μαχαιρίτσα, εγκαταλείπει το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου, μετά τον οικονομικό στραγγαλισμό, που του έχει επιβάλει η Τράπεζα Αττικής και συζητά πλέον «την διεύρυνση του εργολαβικού σχήματος ή την υποκατάσταση», σύμφωνα με επιστολή, που διάβασε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο. Η επιστολή αυτή έφθασε στον Δήμο Διονύσου και πρωτοκολλήθηκε από τις υπηρεσίες του την Τετάρτη του ΠΑΣΧΑ-11 Απριλίου, ενώ αμέσως, την επομένη, 12 Απριλίου, στάλθηκε ως απάντηση από πλευράς Δήμου Διονύσου η ειδική πρόσκληση, που προβλέπει ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων, η προειδοποίηση δηλαδή, ότι αν δεν προχωρήσουν οι εργασίες θα κινηθεί η διαδικασία έκπτωσης.

Στο πλαίσιο των  καταιγιστικών εξελίξεων συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες το όνομα του «Ακτορα», της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας συμφερόντων Μπόμπολα, που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, διατεθειμένη να αναλάβει, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο.

Η υποκατάσταση εργολάβου, δηλαδή η συνέχιση ενός έργου με άλλο εργολάβο, ο οποίος αναλαμβάνει και όλες τις υποχρεώσεις του αρχικού αναδόχου, χρησιμοποιείται ως μέθοδος στα μεγάλα έργα, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τα πολλά προβλήματα στις χρηματοδοτήσεις γενικά, αλλά και το κλείσιμο της κάνουλας των τραπεζικών ροών προς τις τεχνικές εταιρείες.

Επίσης, μέσω της διεύρυνσης του επιχειρηματικού σχήματος μπορεί να μπει στο παιχνίδι ο «Ακτωρ». Η αναφορά στην επιστολή του «Τοξότη» “περί υποκατάστασης ή διεύρυνσης» μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα όχι καλά νέα για την εξέλιξη της αποχέτευσης ήταν γνωστά πριν το ΠΑΣΧΑ σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, που εκπροσωπούνται επαξίως με καταρτισμένους και έμπειρους μηχανικούς στη διαπαραταξιακή επιτροπή.

Το έργο της αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου έχει ακόμη δρόμο και η εταιρεία που θα αναλάβει να συνεχίσει και να το ολοκληρώσει, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Αρα υπάρχει …ψωμί, επομένως και αισιοδοξία για λύση του προβλήματος.

 

Categories: ΝΕΑ