ΝΕΑ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΤΑΞΕ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ (VDS)

Απαλλαγή δια παντός από την καταβολή διοδίων, όποτε αυτά τοποθετηθούν και όποια μορφή και αν έχουν, υποσχέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών το μεσημέρι στον Αγιο Στέφανο. Επανέλαβε επίσης τα περί ειδικού εκπτωτικού τιμολογίου για τους εργαζόμενους της περιοχής, ενώ δεν έλειψαν τα βέλη προς τη Νέα Δημοκρατία, το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και μερίδα μέσων ενημέρωσης, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να αποκομίσουν οφέλη.

«Πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου δεν θα μπουν» δεσμεύτηκε, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως διόδια με αναλογική (της κάθε διαδρομής) χρέωση θα  …δούμε σε δυόμιση, τρία χρόνια από τώρα.

Ο κ Σπίρτζης ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των στοιχείων των μονίμων κατοίκων θα ανοίξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τον παραχωρησιούχο, με στόχο την εξασφάλιση περισσότερων προνομίων για τους δημότες Διονύσου στο μέλλον.

Μέσα σε τόσα θετικά, που ανακοίνωσε πάντως, στον αντίποδα απέκλεισε το ενδεχόμενο απαλλαγής της υποχρέωσης καταβολής  διοδίων σε επαγγελματικά οχήματα των βιομηχανιών, επιχειρήσεων και εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου. Η θέση του αυτή προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείων Προαστείων κ Δ. Μανδάλακα, Π. Σκαγιά. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Μίχαλος.

Τα βίντεο στο you tube, που ανέβασε η ενημερωτική ιστοσελίδα «edionysos»:

 

Categories: ΝΕΑ