ΝΕΑ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ – ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ»

Ενταση και αντεγκλήσεις επικράτησαν στην ενημερωτική εκδήλωση για τα διόδια, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου με κύριο ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από 200 και πλέον πολίτες, που άρχισαν να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν τον κ Σπίρτζη με άκομψο τρόπο. «Μας κοροϊδεύατε τόσο καιρό, μας λέγατε, ότι δεν πρόκειται να μπουν διόδια», «γιατί δεν φτιάξατε παράδρομους, όπως προβλέπει η σύμβαση» ήταν τα πιο κόσμια, απ’ όσα ακούστηκαν, ανάμεσα σε …κραυγές αγανάκτησης και ειρωνικά σχόλια.

Τα πνεύματα ηρέμησαν στην πορεία, ιδιαίτερα όταν ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης τοποθετήθηκε με επιχειρήματα για το φλέγον ζήτημα. «Δημιουργήστε δίκτυο παράπλευρων οδών, όπως αναφέρει η σύμβαση, που υπογράφηκε το 2007 και βάλτε όσα διόδια θέλετε» τόνισε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας για ακόμη μια φορά την κάθετη διαφωνία του στην τοποθέτηση διοδίων. «Πρόκειται για επαίσχυντη σύμβαση, που επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες μας, αλλά και το εσωτερικό οδικό δίκτυο, το οποίο θα καταστεί προβληματικό» επανέλαβε.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΘΩΜΑΚΟ

Ο κ Σπίρτζης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, γιατί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το μέτρο των διοδίων, αλλά και στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, που απουσίαζε, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό. «Με τον κ Θωμάκο δεν μπορώ να συνεννοηθώ, όσο κι αν έχω προσπαθήσει. Εχει επιλέξει την μέθοδο του λαϊκισμού. Αντιθέτως, ο κ Ζαμάνης κάνει προτάσεις και είναι συνεργάσιμος» παρατήρησε. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μάλιστα  δεν παρέλειψε να εξυμνήσει το Δήμαρχο Διονύσου για το ήθος του και να τον ευχαριστήσει για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση, γύρω στις 11.30 το πρωί και με τις τοποθετήσεις πολιτών διάρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

 

Categories: ΝΕΑ