ΝΕΑ

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ-ΒΟΡΡΙΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑ 50-50%

Πολιτική συμφωνία κάτω από το τραπέζι για Δημαρχία κομμένη στη μέση, δυο χρόνια δηλαδή Δήμαρχος ο ένας και δυο ο άλλος  -εφόσον φυσικά ευοδωθούν οι ευσεβείς πόθοι τους- φέρεται να έχει γίνει μεταξύ Καλαφατέλη-Βορριά. Πρόκειται για κοινό μυστικό, το οποίο βεβαίως κυκλοφορεί ευρέως σε όλα τα στέκια της πόλης και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Θα πείτε, ο καθένας μπορεί να …ονειρεύεται, ακόμη και στο ξύπνιο του, αλλά εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: η «Συμμαχία για τον πολίτη», μια παράταξη, που δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, επέβαλε πραγματική συμμαχία επί ίσοις όροις με τον Καλαφατέλη, που είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, άρα ενεργός (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) και έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου, όπως δηλώνει κι ετοιμάζεται, το Δήμο Διονύσου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΑΝ ΤΟΝ …ΚΑΡΑΝΤΖΑΦΕΡΗ
Η συνεργασία, υπό την κωδική ονομασία “Μισό-Μισό”, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής τους τελευταίους μήνες. Ο υπέργηρος Βορριάς επανακάμπτει στην πολιτική για να  …σώσει τον τόπο. Θεωρεί προφανώς, ως σοφός και σώφρων πολιτικός ανήρ, ότι οι υπάρχοντες αστέρες της πολιτικής δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Χρειάζονται επομένως φροντιστήριο. Επιπροσθέτως, ακυρώνει με την τακτική του το πνευματικό του παιδί, τον Παναγιώτη Μπιτάκο, ένα νέο άνθρωπο, με ευρύ πνεύμα, ο οποίος μόνος, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις, χωρίς κομματική προίκα, κατάφερε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές να αναδειχτεί με ποσοστό 17% τρίτος με τη «Νέα Πνοή», νικώντας κατά κράτος την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΑΔΙΟΝ, που σε μια ευνοϊκή συγκυρία, όταν ολόκληρη η Ελλάδα ανέδειξε τον κ Τσίπρα κυβέρνηση, καταποντίστηκε, συγκεντρώνοντας μόλις το 11% του εκλογικού σώματος του Δήμου Διονύσου.
Καλαφατέλης και Βορριάς βαδίζουν χέρι-χέρι σαν τον …Καραντζαφέρη, έχουν κοινά οράματα και κοινούς στόχους. Το σύνδρομο του «εις αεί άρχειν» ωστόσο, η μανία δηλαδή κάποιων να διοικούν ακατάπαυστα, θεωρώντας εαυτούς με ναρκισσισμό ως μοναδικούς και αναντικατάστατους, βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολλών και εν προκειμένω, όσο μας αφορά, την τοπική κοινωνία.
«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό» είπε ο Αβραάμ Λίνκολν, «λίγους όλον τον καιρό, αλλά όχι όλους όλον τον καιρό». 

 

 

Categories: ΝΕΑ