ΝΕΑ

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ – ΚΕΡΔΙΖΕΙ… 1 ΣΤΟΥΣ 16

Σε περίπου τρεις εβδομάδες με ένα μήνα από τώρα θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την εξέλιξη των ελέγχων, που αφορούν την Προκήρυξη 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Μέχρι τα μέσα Μαΐου λοιπόν θα έχει φανεί:

Πρώτον: Ποιο είναι το ποσοστό των υποψηφίων, που έχουν δηλώσει «λάθος» ή λανθασμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους οριστικούς πίνακες. Ήδη, οι πρώτες ενδείξεις διαμορφώνουν μια εικόνα, κυρίως από τους δήμους, αλλά και από την Ανεξάρτητη Αρχή, ότι το ποσοστό αυτό θα είναι μεγάλο, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος του. Μάλιστα,  πηγές του ΑΣΕΠ, τονίζουν πως οι αριθμοί που κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές είναι αυθαίρετοι και μόνο ως εικασίες μπορούν να εκληφθούν.

Δεύτερον: Πότε θα εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει οι οριστικοί πίνακες να εκδοθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες  η υπόθεση να τραβήξει σε μάκρος, μέχρι Οκτώβριο, ή και  Νοέμβριο, εφόσον τα λάθη στις αιτήσεις είναι πολλά. Κι αυτό γιατί η διαδικασία που ακολουθείται από τους περίπου 80 με 90 ελεγκτές του ΑΣΕΠ είναι η εξής: Ελέγχονται όλοι οι φάκελοι των 8.166 επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων και σε περίπτωση αποκλεισμού υποψηφίου, εξετάζεται ο φάκελος του πρώτου από τους πίνακες επιλαχόντων. Αν και αυτός δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία συνεχίζεται με τον επόμενο, κοκ. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι άλλος είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί αν έχουν κάνει λάθος, για παράδειγμα, 1.000 από τους 8.166 επιτυχόντες και άλλος 4.000, καθώς στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να ελεγχθούν τουλάχιστον 9.166 φάκελοι, ενώ στη δεύτερη πάνω από 14.000.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των υποψηφίων είναι 128.851, κάτι που σημαίνει ότι επιτυχών θα είναι 1 στους 16.

 

Categories: ΝΕΑ