ΝΕΑ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ –ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα χωρών της ΕΕ, που αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις  τεχνικές προδιαγραφές και «είναι θέμα ημερών και όχι εβδομάδων» η προκήρυξη για την πρόσκληση εταιρειών της ΕΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση νέων ταυτοτήτων. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από απόφαση της ΕΕ, με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, που ζήτησε από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό να προχωρήσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, επισημαίνοντας μάλιστα την ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας στα θέματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, πολύ περισσότερο επειδή η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Αρα η ανάπτυξη των αναγκαίων συστημάτων πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.

Εξάλλου ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και νέα φάση για τον περιορισμό των αστυνομικών, που διατίθενται στη φύλαξη προσώπων VIP.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

 

Categories: ΝΕΑ