ΝΕΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα η Ενωση Συλλόγων γονέων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Διονύσου καλεί όλο τον κόσμο να δώσει το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής-22 Απριλίου στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. Η ανακοίνωση διαπνέεται από αγωνιστικό πνεύμα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ Φάμελλου, που υπέγραψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου. Αναλυτικά:  

“Σαν γονείς και εργαζόμενοι που κατοικούμε στο Δήμο Διονύσου μέσα στην ευρύτερη αστική περιοχή της Αθήνας καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Φάμελλο, που προχώρησαν στην έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία διευκολύνει την επιβολή διοδίων για τη χρήση της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας βόρεια της Κηφισιάς μέχρι και τον Αγ. Στέφανο, αγνοώντας και τη σχετική αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο δρόμος αυτός είναι δικός μας, τον έχουμε πληρώσει και τον πληρώνουμε μέσα από τις κάθε είδους φορολογίες που έχουν εφεύρει για να μας στραγγίξουν προς όφελος των κοινοπραξιών των ημετέρων που δήθεν θα φέρουν την ανάπτυξη.

Τι θα φέρουν τα διόδια στην περιοχή μας ;

• Μήπως θα ωφελήσουν μέσω της αύξησης του κόστους μεταφοράς προϊόντων και μετακίνησης προσώπων ;
• Μήπως θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια, αφού θα γεμίσουν οι χωρίς προδιαγραφές παράδρομοι ;
• Μήπως θα ωφελήσουν το περιβάλλον με την αύξηση των ρύπων που συνεπάγονται
οι χαμηλές ταχύτητες στους παράδρομους και στη λεωφόρο Μαραθώνος ;
• Μήπως θα εξοικονομηθεί ενέργεια μέσω μείωσης των απαιτούμενων καυσίμων;
Όχι βέβαια !
Η Κυβέρνηση δεν είναι ανυποψίαστη. Είναι απλά κυνική και υποταγμένη.

Ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί τους ( ΝΔ , ΠΑΣΟΚ ), στο παζάρι που έχουν μόνιμα ανοιχτό με τους «επιχειρηματικούς ομίλους» και κάτω από την εποπτεία των θεσμών, το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το λαϊκό συμφέρον.

Αν κάποιος μαρτυράει στη Μαραθώνος για να μεταφέρει το παιδί του σε κάποιο φροντιστήριο αυτό θα το ερμηνεύουν σαν αποτέλεσμα μιας κακής μη οικολογικής συμπεριφοράς του;

Αν σκοτωθούν λίγοι παραπάνω στους επικίνδυνους παράδρομους, αυτό θα είναι ένα ατυχές γεγονός που πιθανότατα θα οφείλεται σε μη ελέγξιμους παράγοντες, όπως θεομηνίες τύπου Μάνδρας, κλπ.
Ουσιαστικά οι πραγματικές θεομηνίες είναι αυτοί οι ίδιοι και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και η μόνη διέξοδος που μπορεί να αποτρέψει την εφαρμογή των σχεδίων τους είναι η οργανωμένη αντίστασή μας.

Δε ζητάμε
Χρύσωμα του χαπιού για τους μόνιμους κατοίκους, γιατί εκτός του ότι είναι άδικο για οποιονδήποτε άλλο, δε λύνει τα προβλήματα του κυκλοφοριακού, της ασφάλειας και της αύξησης των ρύπων.

Ζητάμε
• Να μην εφαρμοστεί κανένα νέο διόδιο.
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι δρόμοι να αποτελούν πραγματικά δημόσιο
αγαθό και ασφαλές περιβάλλον μετακίνησης

Καλούμε
Όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει
οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς την Κυριακή, 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στον
κόμβο της Βαρυμπόμπης.

ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Categories: ΝΕΑ