ΝΕΑ

ΠΑΡΩΝ Ο Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το παρών στη γέφυρα Βαρυμπόμπης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Διονύσου, Κηφισιάς έδωσε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και βεβαίως Δήμαρχος Αμαρουσίου. «Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων, είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού» ανέφερε χαρακτηριστικά παρουσία των Δημάρχων, Κηφισιάς- Γιώργου Θωμάκου, Διονύσου-Διονύση Ζαμάνη, αλλά και πλήθους πολιτών, που εκδήλωσαν με πανό και συνθήματα την αντίθεσή τους στο μέτρο της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ Πατούλης, «είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες». Προειδοποίησε δε, ότι «θα καταστήσει τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου, που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού».

Αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να τροποποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης, ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους συγκεκριμένους κόμβους.

 

Categories: ΝΕΑ