ΝΕΑ

Κ.ΜΠΟΜΠΗΣ: «9.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ»

«Ο στόχος της συγκέντρωσης επετεύχθη» κατά τον Κώστα Μπομπή, Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου, ο οποίος κόντρα στις μίζερες εκτιμήσεις διαφόρων (οι οποίοι προχώρησαν, όπως υποστήριξε, σε αναληθείς αναγγελίες) ανεβάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων στη διαδήλωση στους 9.000 και πλέον. Το δελτίο Τύπου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ»
                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ενημερώνουμε τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας ότι σήμερα, Κυριακή-22 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, συγκέντρωση χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, δεκάδων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και επαγγελματιών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ανωτέρω Δήμων, εναντίον της τοποθέτησης παντός είδους διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών, κτλ.), στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Επισημαίνεται ότι ο στόχος των διοργανωτών της συγκέντρωσης για 10.000 συμμετοχέςσχεδόν επετεύχθη, αφού κατά τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς των επαϊόντων στο μέτρημα συγκεντρώσεων, αυτοί που βρέθηκαν σήμερα στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, κυμάνθηκαν  μεταξύ 9.000 και 10.000 ατόμων, παρά τις αναληθείς σημερινές αναγγελίες, σε ορισμένα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, για περίπου 1000 άτομα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ Θωμάκος και Ζαμάνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής κ. Μανδάλακας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης. Χαιρετισμό επίσης, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κ Δούρου απηύθυνε η κ Στεργίου, ενώ ανεγνώσθη και μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, τέως Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των ανωτέρω Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι με την σχεδιαζόμενη τοποθέτηση διοδίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, γίνεται κατάφωρη αδικία σε βάρος των περιοχών των ανωτέρων αστικών Δήμων, πράγμα που θα δημιουργήσει καταστροφικές συνέπειεςκυκλοφοριακέςπεριβαλλοντικές και οικονομικές για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών.

Αυτό γίνεται τη στιγμή που δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ασφαλές παράπλευρο δίκτυο, προκειμένου να διοχετευτεί η κυκλοφορία, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση παραχώρησης, αλλά και οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το θέμα αυτό.

Τέλος, επισημάνθηκε στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, ότι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη απαίτηση ΟΛΩΝ είναι, η οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή των περιοχών μας, από παντός είδους διόδια (πλευρικά, ηλεκτρονικά, κτλ.), με την τροποποίηση του σχετικού Νόμου.

 

Categories: ΝΕΑ