ΝΕΑ

Η “ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ” ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙ “ΤΟΞΟΤΗ”

Ευτυχώς βρέθηκε λύση. Η «Πυραμίς ΑΤΕ» είναι η εταιρεία, που ανέλαβε να συνεχίσει το έργο της αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου, αντί του «Τοξότη», συμφερόντων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Η εξαιρετικά ευχάριστη αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε επισήμως δια στόματος Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα, ειπώθηκε, ότι η «Πυραμίς ΑΤΕ» ξεκίνησε ήδη δουλειά, αφού εξοφλήθηκαν οι υπεργολάβοι και οι αρχαιολόγοι. Η συνέχιση του μεγαλόπνοου έργου θα γίνει με ολική υποκατάσταση, δηλαδή ο «Τοξότης» αποσύρεται παίρνοντας πίσω από την Τράπεζα Αττικής τις εγγυητικές επιστολές, που έχει καταθέσει, ενώ η «Πυραμίς ΑΤΕ» θα καταβάλει εκείνη με τη σειρά της το ποσό των 6.250.000 ευρώ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ Ζαμάνης διάβασε την επιστολή του «Τοξότη» προς τον Δήμο Διονύσου, με την οποία γνωστοποιείται η κατ’ αρχήν συμφωνία συνεργασίας με τον Ομιλο Ελλάκτωρ «για να αναλάβει την εκτέλεση του έργου, είτε με την διεύρυνση του κατασκευαστικού σχήματος ή με την ολική υποκατάσταση του αναδόχου».

Για να οριστικοποιηθεί και επισημοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η απαραίτητη ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο μέχρι τις 2 Μαϊου, οπότε εκπνέει η προθεσμία των 20 ημερών της ειδικής πρόσκλησης, που έχει σταλεί στον «Τοξότη».

Η «Πυραμίς ΑΤΕ» θα εκτελέσει το έργο στο μεσοδιάστημα έως την υπογραφή της συμφωνίας με τον Ομιλο Ελλάκτωρ και την ανάληψη της κατασκευής από το σχήμα που θα προκύψει. Κι αυτό για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι αυξημένες ανάγκες επιτάχυνσης των εργασιών, που έχουν σταματήσει εδώ και ημέρες.

Ο «Τοξότης», υπενθυμίζεται, έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στις τέσσερις πρώτες εργολαβίες για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, προσφέροντας εκπτώσεις από 50% έως 57%.

Σύμφωνα με το εταιρικό προφίλ της, καταχωρημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η “Πυραμίς ΑΤΕ” ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον τομέα της οδοποιίας το 1982, ενώ με τη σημερινή της μορφή λειτουργεί από το 1997.  Σήμερα είναι εργοληπτική εταιρία 5ης τάξης. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Κωνσταντίνος Παντζαρτζίδης και η έδρα της βρίσκεται στο Πλαγιάρι του Δήμου Πέλλας. Μέσα στην τελευταία δεκαετία η εταιρία πρόσθεσε στις δραστηριότητές της και τους τομείς της κατασκευής Υδραυλικών έργων, παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος, παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, αδρανών υλικών, παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων, τεχνικών μελετών οδοποιίας και υδραυλικών έργων, εκχιονισμού, καθαριότητας, συντήρησης και αποκατάστασης αερολιμένων, οδικών αρτηριών και χώρων πρασίνου σε νησίδες, παρτέρια και πρανή και τοποθέτησης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού σε οδικά δίκτυα και αεροδρόμια. Τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας της η «ΠΥΡΑΜΙΣ Α.Τ.Ε.» έχει αναλάβει και έχει εκτελέσει περισσότερα από 400 έργα Δημόσια και Ιδιωτικά. Είναι από τις ελάχιστες εταιρίες του χώρου που διαθέτει υψηλή εξειδίκευση στον τομέα της οδοποιίας, προσφέροντας καθετοποιημένες υπηρεσίες σε όλο το εύρος των αναγκών μιας σύγχρονης κατασκευής.  Η «ΠΥΡΑΜΙΣ Α.Τ.Ε.» έχει σήμανση των προϊόντων με το σήμα ποιότητας CE (Eurocert κατά ΕΝ 13108-1) και εξασφαλίζει με συνεχείς ελέγχους την σταθερή ποιότητα των προϊόντων της. Τέλος το σύστημα διαχείρισης της εταιρίας συμμορφώνεται με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2008 και OHSAS 18001:2007.

 

Categories: ΝΕΑ