Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ: «ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ»

«Δεν ήμουν εγώ εκείνη την στιγμή… Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος και ζητώ δημόσια συγνώμη για το αποτρόπαιο έγκλημα…». Με αυτά τα λόγια ξεσπά στο protothema.gr ο Νίκος Ζήσης που στις 15 Μαρτίου, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, άρπαξε ένα ψαλίδι, όρμησε στη φίλη του και με περισσότερα από 25 χτυπήματα της «παίρνει» τη ζωή. Στη συνέχεια ουρλιάζοντας «Σκότωσα τον διάβολο!» παίρνει μια χούφτα χάπια και καλεί την Αστυνομία για να παραδοθεί.

Από το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και με τη βοήθεια του δικηγόρου του Λεωνίδα Σταθόπουλου, ο 52χρονος μιλά και με σπασμένη φωνή προσπαθεί να εξηγήσει τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό. Πώς δηλαδή ένας έρωτας κύλησε στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και κατέληξε σε τραγωδία. Γιατί ο Ζήσης, κάτοικος για χρόνια της Σταμάτας και μια από τις θρυλικές μορφές των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στις δεκαετίες ’80 και ’90, που τον γνώριζαν οι φίλαθλοι όλων των μεγάλων ομάδων, έφτασε να σκοτώσει την σύντροφό του.

Όπως λέει «εκείνο το βράδυ είχα καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ και βρισκόμουν σε υπερένταση συναισθημάτων αγανάκτησης και οργής. Δεν καταλάβαινα τι έκανα και δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και με λαχανιασμένη φωνή είπε στον αστυνομικό που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής: «Ελάτε στην οδό Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα. Έσφαξα το διάβολο στη μπανιέρα του σπιτιού. Τον είδα στο πρόσωπο της γυναίκας μου…». Έπειτα, παρατάει το ακουστικό, καταπίνει μια χούφτα χάπια και σωριάζεται στο πάτωμα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στο ματωμένο σπίτι, ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη. Η γυναίκα βουτηγμένη σε μια μπανιέρα γεμάτη αίμα, σφαγμένη με περισσότερα από 25 χτυπήματα. Εκείνος, πεσμένος στο πάτωμα, βυθισμένος στο παραλήρημα του περίμενε το τέλος.

Ο Νίκος Ζήσης βρίσκεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των γιατρών του ψυχιατρείου, λαμβάνοντας και την κατάλληλη θεραπεία από τον Ο.Κ.Α.Ν.Α και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που έκανε… «Με την βοήθεια των γιατρών προσπαθώ σιγά-σιγά να επανέλθω…», λέει.

Πηγή: http://www.protothema.gr

aek_foniko

Ο Νίκος Ζήσης, πρώτος αριστερά με πολιτικά, πανηγυρίζει επιτυχία της ΑΕΚ των Ντέμη Νικολαϊδη, Βασίλη Λάκη, κ.α.