ΝΕΑ

ΓΑΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Γάλλους μαθητές φιλοξενεί ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της πολιτιστικής και μορφωτικής συνεργασίας με τον Δήμο Rougemont le Chateau. Η υποδοχή των ξένων ήταν ιδιαίτερα θερμή σήμερα-Τρίτη, 8 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου. Η επίσκεψη και παραμονή των 25 Γάλλων μαθητών του σχολείου College Michel Colucci γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών. Επικεφαλής της ξένης αποστολής είναι ο δήμαρχος της πόλης κ. Didier Vallverdu, ενώ τα παιδιά συνοδεύονται από τους καθηγητές τους. Στην Ελλάδα έφθασαν  χθες, Δευτέρα-8 Μαΐου και θα παραμείνουν για 7 ημέρες. Η φιλοξενία των μαθητών υλοποιείται σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου, το Γυμνάσιο Δροσιάς και τους γονείς των μαθητών των σχολείων.

32148219_2085750021438431_5995554176602472448_n

Τον δήμαρχο και τους Γάλλους μαθητές υποδέχθηκε εκ μέρους του δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών κ Αναστασία Στασινοπούλου, παρουσία των διευθυντριών, του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου κ Αναστασίας Δαδιώτου και του Γυμνασίου Δροσιάς κ Ρένας Πολίτη. Η αντιδήμαρχος στην ομιλία της μετέφερε το καλωσόρισμα του Δημάρχου Διονύσου, αναφέρθηκε στα οφέλη και τις προοπτικές από τη συνεργασία των δύο δήμων και εξέφρασε ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Ο κ. Vallverdu ανταπέδωσε τα θερμά λόγια και προσέφερε δύο αναμνηστικά μαρμάρινα αγαλματίδια στις διευθύντριες, που με τη σειρά τους στον χαιρετισμό τους, αφού ευχαρίστησαν τον Γάλλο δήμαρχο, μίλησαν για τη σημασία της πολιτιστικής και μορφωτικής ανταλλαγής επισκέψεων των σχολείων, των δύο δήμων.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των Γάλλων μαθητών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και γεύματα αντιπροσωπευτικά της ελληνικής κουζίνας. Ειδικότερα οι Γάλλοι μαθητές θα επισκεφτούν την Ακρόπολη και το Μουσείο της, τον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου, τις Μυκήνες, το Θέατρο της Επιδαύρου, το Ναό του Ποσειδώνα, τον Τύμβο και τη λίμνη Μαραθώνα, καθώς και το Ναύπλιο, τη Νέα Μάκρη και το Σούνιο, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία τον περασμένο Μάρτιο.

32087102_2085749794771787_937165214061690880_n

 

Categories: ΝΕΑ