ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1»: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 2 ΜΗΝΩΝ

Υπέρ της απόσυρσης του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, «Κλεισθένης1», τάχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, ζητώντας παράλληλα την έναρξη διαλόγου με χρονοδιάγραμμα δύο μηνών. Η απόφαση ελήφθη με 21 θετικές ψήφους, 5 αρνητικές, 2 παρών και 1 λευκό.

Το θέμα, υπ’ αριθμόν 1 στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε διεξοδικά επί δυόμιση ώρες περίπου, με τους εκπροσώπους της «ΔΑΔΙΟΝ», της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργο Ζυγούνα, Σπύρο Σπηλιώτη, να ασκούν  εποικοδομητική κριτική, διαφωνώντας σε καίρια σημεία (για παράδειγμα, την μη αντιπροσώπευση της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), αλλά από την άλλη να υπερασπίζονται την απλή αναλογική.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης πρότεινε, σε μια προσπάθεια σύγκλησης και όσον το δυνατόν ευρύτερης συναίνεσης, την υιοθέτηση μόνο του εδαφίου Νο 3 του προτεινόμενου σχεδίου της ΚΕΔΕ, που κάνει λόγο απλώς για άμεση έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση σε βάθος χρόνου δύο μηνών. Ενώπιον του σώματος ωστόσο τέθηκε επίμονα και το εδάφιο Νο 2, από τους αντιδημάρχους Αγγελική Πέππα, Δημήτρη Ράϊκο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ενωτική Πρωτοβουλία») Γιάννη Καλαφατέλη, δηλαδή η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Με αυτά και μ’ αυτά, η τελική μορφή του κειμένου διαμορφώθηκε ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, διαφωνώντας σε βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «Κλεισθένης1», αποφασίζει:

  1. Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  2. Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου, που θα προωθεί πραγματικά την μεταρρύθμιση».

Αυτό είναι και το ψήφισμα, στο οποίο κατέληξε και υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου.