ΝΕΑ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΝΑΣ-ΜΕΡΟΣ 2ον

Οπως είχαμε προβλέψει, ο …χαρτοπόλεμος των «Ανοιχτών Οριζόντων» με την …Θεία Λένα, κατά κόσμον Λένα Παπαπαναγιώτου, συνεχίζεται. Η πρώην δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Βορριά, η οποία κατά δήλωσή της δεν πρόκειται να πολιτευτεί, αλλά ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε και άρχισε τη συγγραφή αναφορών και παρεμβάσεων, επανήλθε για να απαντήσει στην …απάντηση του κ Ζαμάνη. Οπότε, ως φυσικό επόμενο, ακολούθησε το σημερινό μέρος 2ον. Το δελτίο Τύπου των «Ανοιχτών Οριζόντων»:

Τα παραμυθάκια της θείας Λένας. Μέρος 2ο.

Το 2ο μέρος της απάντησης στην επιστολή της κας Παπαναγιώτου και τα Δελτία Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη είναι αφιερωμένο στο έργο της δημοτικής αρχής για τον Άγιο  Στέφανο σε έργα υποδομής  και τη σύγκριση,  που κάθε κάτοικος μπορεί  να κάνει, σε σχέση με το παρελθόν.

Για την ενημέρωση λοιπόν των πολιτών, θα αναφέρουμε μερικά  από όσα έργα έχουν γίνει ή εκτελούνται στον Άγιο Στέφανο από την παρούσα δημοτική αρχή, τα τελευταία 3,5 χρόνια, καθώς και μερικά άλλα από όσα έχουν δρομολογηθεί.

Ήδη, λοιπόν,  εκτελείται αντιπλημμυρικό  έργο για το ρέμα Βρυσάκι προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ και μήκους 7,9 χιλιομέτρων που αφορά δεκάδες δρόμους. Τον επόμενο μήνα δημοπρατείται από την Περιφέρεια άλλο ένα αντίστοιχο αντιπλημμυρικό έργο  στην περιοχή του Αγ. Θεοδοσίου (οδός Πιπεροπούλου),  προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Τα  δύο έργα θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά τον Άγιο Στέφανο επιλύοντας ένα πολύ σοβαρό, χρόνιο  πρόβλημα για τους κατοίκους.

Αν και οι ανάγκες του Αγ. Στεφάνου είναι πολλαπλάσιες,  έχουν  ασφαλτοστρωθεί ήδη 15 δρόμοι, το κλειστό δημοτικό γήπεδο του Αγ. Στεφάνου απέκτησε σύγχρονο ξύλινο δάπεδο, έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις και ασφαλτόστρωση χώρων του ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου και τον Ιούνιο ξεκινά η αντικατάσταση του χλοοτάπητά του. Επίσης, ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί ξανά, έπειτα από 7 και πλέον χρόνια εγκατάλειψης, το προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου.

Έγιναν, επίσης,  σημαντικά έργα   συντηρήσεων σε όλα τα  σχολικά κτήρια του Αγίου Στεφάνου με διαστρώσεις ασφαλών και αντιολισθητικών ταπήτων στους προαύλιους χώρους στο 1ο και 2ο Δημοτικό καθώς και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Στεφάνου.

Ιδρύθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου και ευελπιστούμε να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά,  επιλύοντας  ένα  αίτημα δεκαετιών των γονιών του Αγ. Στεφάνου, ενώ μεταστεγάσαμε  και σε καλύτερες  εγκαταστάσεις τον 1ο παιδικό σταθμό Αγ. Στεφάνου.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε  και άλλα που αφορούν όλον τον δήμο και φυσικά και τον Άγιο Στέφανο, όπως η ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών, η ίδρυση της Κοινωνικής Ιματιοθήκης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα επιμορφωτικά πολιτιστικά προγράμματα,  το Summer Camp και το Φοιτητικό Λεωφορείο, αλλά θα σταματήσουμε εδώ,  για να κλείσουμε  με το θέμα της αποχέτευσης που αφορά όλους.

Είναι αλήθεια ότι η δημοτική ενότητα Αγίου Στεφάνου στον τομέα αυτό είναι η πλέον αδικημένη περιοχή,  σε σχέση με τις υπόλοιπες 6 του Δήμου Διονύσου, αφού μελετητικά υστερούσε σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες που είχαν ολοκληρωμένες μελέτες για την αποχέτευση, σχεδόν από το 2010. Αλλά σε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει  να αναζητήσει ευθύνες η κα  Παπαπαναγιώτου σε παλιότερες δημοτικές αρχές και όχι στη σημερινή. Η μελέτη για την αποχέτευση του Αγ. Στεφάνου βρίσκεται υπό διαδικασία έγκρισης στην ΕΥΔΑΠ. Εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός χώρου αντλιοστασίου –  ενώ η παρούσα δημοτική αρχή εξασφάλισε ακόμη δύο τέτοιους χώρους αδάπανα –   και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε σύντομα σε δημοπράτηση.

Αυτό είναι το έργο που 3,5 χρόνια έχει γίνει στον Άγιο Στέφανο και είναι,  όπως φαίνεται παραπάνω,  μετρήσιμο σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έκανε και συνεχίζει να κάνει η παρούσα δημοτική αρχή, όπως και αν την χαρακτηρίζει η κα Παπαναγιώτου,  σε μία μόνο από τις 7 δημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου,  σε μια εποχή μνημονίων, οικονομικής ύφεσης της χώρας,  σε μια εποχή όχι τόσο ευνοϊκή για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αλήθεια έχουν αντίστοιχο έργο να επιδείξουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που μακαρίζει η κα Παπαπαναγιώτου στον Άγιο Στέφανο – εκτός από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της οικογενείας της με 800.000 ευρώ –   γιατί  οι δημότες δεν το έχουν δει.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η κ ΠΑΠΑΠΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΟ …ΜΕΡΟΣ 1ον

Παραθέτουμε την επιστολή της κ Παπαπαναγιώτου, που απέστειλε προς δημοσίευση στην ενημερωτική ιστοσελίδα «edionysos», προκειμένου οι αναγνώστες να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη:

«Κύριοι ανώνυμοι των Ανοιχτών Οριζόντων.

Μόλις διάβασα την απάντησή σας και έμεινα έκπληκτη, από την ασυνάρτητη και ανύπαρκτη επιχειρηματολογία σας…

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχει φέρει τον Αγ. Στέφανο σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση,από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της, αντί λοιπόν να απαντήσετε στα υπαρκτά προβλήματα που σας εξέθεσα, μου απαντάτε με τα χυδαιολογήματα του επί κεφαλής της ΑΔΚ του 2013.

Σήμερα κ. Δήμαρχε έχουμε 2018, έχουν περάσει από τότε πέντε χρόνια και το σπουδαιότερο έχει μεσολαβήσει ένας νόμος ο 4280/2014 που έλυνε όλα μα όλα τα προβλήματα της πόλης μας. Τα όρια,τα δασικά, τα αναδασωτέα, τα αιτήματα για αποζημιώσεις των κατοίκων ακυρώθηκαν, αφού τα προβλήματα είχαν λυθεί.. Ο σωτήριος για τον Αγ. Στέφανο νόμος ο 4280/2014 ψηφίστηκε επί Δημοτικής Αρχής Καλαφατέλη ,άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2014 επί Δημοτικής Αρχής Ζαμάνη, για δύο συνεχή έτη λειτούργησε κανονικά και έλυνε προβλήματα, το 2016 η σημερινή κυβέρνηση τροποποίησε κάποια σπουδαία άρθρα που μας αφορούσαν μέσα σε ένα φίρδην μίγδην πολυνομοσχέδιο και μας γύρισε ξανά στις ταλαιπωρημένες εποχές του νόμου Μπιρμπίλη όπου χαρακτηρίζονταν τα όριά μας νόμω ανίσχυρα.

Και εσεις τι κάνατε κ. Δήμαρχε,απαθής και ανενεργός παραδώσατε ξανά τον Αγ. Στέφανο στην πρό του 4280/2014 ταλαιπωρία του…

Έχουμε όμως συνέχεια, πρόσφατα ανακοινώθηκε το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου λεπτομερώς περιγράφουν,την πορεία του Αγ. Στεφάνου από την Νομαρχιακή απόφαση του 1976 ως σήμερα, τι έκαναν τα Υπουργεία, τα Δασαρχεία, οι Πολεοδομίες ,τα Υποθηκοφυλακεία,οι Εφορίες κ.τ/λ/ και καταλήγουν ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε, αυτά τα ταλαιπωρημένα όρια ΟΥΔΕΠΟΤΕ ακυρώθηκαν ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανακλήθηκαν.

Δηλαδή κ. Δήμαρχε αυτά τα περί εκτός σχεδίου που υποστηρίζετε, είναι πράγματι ανυπόστατα.

Δυστυχώς έχετε τέτοια σύγχυση που δεν καταλαβαίνετε την ζημιά που προκαλείτε στον τόπο λέγοντας, αφ΄ενός οτι τα όρια της πόλης είναι νόμιμα γι’αυτό τα χαράζω με πορτοκαλί χρώμα και αφ΄ετέρου, η πόλη δεν έχει όρια, γι’αυτό την χαρακτηρίζω ως εκτός σχεδίου περιοχή. Δηλαδή αυτό που πρεσβεύετε είναι εκτός λογικής…

Ως προς τον ΤΑΠ, είναι αστεία αυτά που υποστηρίζετε, για καλύτερη ενημέρωσή σας, ρωτήστε απλώς τις Υπηρεσίες σας, τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου εκείνοι ξέρουν.

Τώρα ως προς το οικόπεδο που αναφέρετε, Εμεις δεν συμφωνήσαμε για την εκχώρησή του στην ΕΥΔΑΠ, κοινώς δεν θέλαμε να το δώσουμε. Η Ε.Υ.Δ.Α.Π προχώρησε σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ, με δικαστική απόφαση επί δημαρχίας του κ. Δ. Σακελλαρίου στον Αγ. Στέφανο.
Στο οικόπεδο αυτό θα γίνει το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο ακαθάρτων οπου θα δέχεται περίπου τα 5/6 των λυμάτων του Αγ. Στεφάνου και τώρα και στο μέλλον.

Γιά τις επικίνδυνες κινήσεις σας σχετικά με το κτηματολόγιο, ρωτήστε καλύτερα τον δικό σας δημοτικό σύμβουλο, τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τι γνώμη έχει για αυτά που κάνετε.

Αυτά που σας γράφω κ. Δήμαρχε, δεν είναι δυστυχώς παραμύθια της θείας Λένας, είναι η πραγματικότητα της πόλης μας.

Και η πραγματικότητα αυτή θα γίνει άκρως επίπονη με την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε όλο τον Δήμο Διονύσου και γι’αυτό Εσεις θα φέρετε μεγάλη ευθύνη.. .

Τελειώνοντας τονίζω ότι,εγώ ότι γράφω και το θεωρώ προσωπική άποψη το υπογράφω, δεν κρύβομαι πίσω από την παραταξιακή αοριστία για σιγουριά.

Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που έρχεται και επανέρχεται από το 2013, ότι τάχα είμαι δεκανίκι του Καλαφατέλη, αυτά είναι επιχειρήματα κομπλεξικών ανθρώπων, που αντι επιχειρημάτων ρίχνουν λάσπες. Πατριάρχης του είδους ο μέντορας του κ.Ζαμάνη, Αβρααμ Πασσιπουλαρίδης.

Ελπίζω οι απαντήσεις μου να καλύπτουν τυχών προβληματισμούς και ερωτηματικά που δημιούργησε η επιστολή Ζαμάνη-Πασσιπουλαρίδη σχετικά με τον Αγ, Στέφανο…

Λένα Παπαπαναγιώτου
πρώην Δημοτική ΣύμβουλοςΑγίου Στεφάνου»

Categories: ΝΕΑ