ΝΕΑ

«Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΗΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι; Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι. Η Νάνσυ κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια». Και με σκίτσα, θα συμπληρώναμε εμείς, σπάει την πλήξη, που της προκαλούν οι διάφορες …παπαριές, που βρίσκονται επί μονίμου βάσεως, σταθερά και επίμονα, πάντοτε, σε περίοπτη θέση, στον αφρό,  κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Και συνάμα οι περιοδεύοντες σαλτιμπάγκοι…

Τι έκανε δηλαδή το κορίτσι, που, σημειωτέον, είναι και έγκυος; Σκιτσάριζε αμήχανα στο περιθώριο των ανούσιων διαξιφισμών και καβγάδων, ατόμων ….ψωνισμένων με την πολιτική και κυρίως την εξουσία, που δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα.

anna_752829476

Ούτε πασιέντζα έριχνε, όπως η Αννα Καραμανλή την ώρα που Τσίπρας-Μητσοτάκης τσακώνονταν στη Βουλή για το λαθρεμπόριο, ούτε ύπνος την έπιασε  όπως την κ Μιχαλολιάκου. Από την άλλη μεριά, ευτυχώς  δεν ακούστηκαν  χασμουρητά ή ροχαλητά, άρα είμαστε τυχεροί.

2348096

Σε ανάλογη περίσταση ένα …μαγκάκι θα μπορούσε να απαντήσει σε επίθεση που δέχτηκε απρόκλητα και αναίτια, απλά και σταράτα: «Από το να ακούω τον κάθε αγράμματο ντενεκέ να το παίζει ινστρούχτορας επί παντός επιστητού, δίχως αμφιβολία η ζωγραφική είναι σαφώς προτιμότερη, γιατί ηρεμεί και κάνει καλό στη υγεία».

Πέρα από την πλάκα πάντως, το γεγονός ότι μια ανάρτηση τέτοιου είδους στο facebook έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, δείχνει την αδυναμία ουσιαστικών επιχειρημάτων. Την κενότητα του πολιτικού λόγου εκείνου, που επέλεξε το θέμα και καθόρισε την ατζέντα. Δεν έχει ο πολιτικάντης τίποτα άλλο να πει και επιλέγει σαχλαμάρες για να λαϊκίσει. Στοχοποιεί πρόσωπα, τα οποία κατά κανόνα είναι συμπαθή και έχουν απήχηση στον κόσμο. Πιστεύει δε ότι με αυτά τα τερτίπια θα επιστρέψει στον θρόνο, από τον οποίο η τοπική κοινωνία τον εξωστράκισε με πάταγο.

Το σύνδρομο του «ες αεί άρχειν», που λέγαμε τις προάλλες. Η μανία του συνεχώς εξουσιάζειν τύπων, που με ναρκισσισμό θεωρούν εαυτούς ως αναντικατάστατους και παντογνώστες. Επιδειξιομανών και αλλαζόνων…

Το ποτάμι, όμως, δυστυχώς για αυτούς, όπως έχει πει και ο …Αρσέν Λουπέν, δεν γυρίζει πίσω…

 

Categories: ΝΕΑ