ΝΕΑ

«ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: 155.000 ΕΥΡΩ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Νέα βόμβα  κακοδιαχείρισης ή ενδεχομένως διασπάθισης δημοσίου χρήματος σκάει εντός των προσεχών ημερών και αφορά τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή επί Δημαρχίας Γιάννη Καλαφατέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των βιβλίων του νομικού προσώπου, είναι έτοιμο, περιλαμβάνει δε «λαβράκια» μεγαλύτερου μεγέθους απ’ αυτά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Το άνοιγμα αγγίζει τα 155.000 ευρώ, ποσόν το οποίο επιμερίζεται σε τρία πρόσωπα, που διετέλεσαν πρόεδροι: στον κ Κώστα Παλλιγγίνη 90.000, στην κ Κατερίνα Γκιζελή 10.000 ευρώ και στον κ Μανώλη Γαρεφαλάκη 55.000 ευρώ.

Υπάρχουν και εδώ (όπως και στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή της κ Μήλα) τιμολόγια, που έχουν καταχωρηθεί δύο, τρεις και δεκατρείς (!) φορές, αλλά και εκροές χρημάτων, χωρίς αιτιολογία. Τα ευρήματα είναι άκρως εντυπωσιακά και δημιουργούν, αν μη τι άλλο, προβληματισμό για τα έργα και τις ημέρες εκείνης της περιόδου.

Η κ Γκιζελή, δημοτική σύμβουλος της παράταξης που διοικεί το Δήμο, διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος και το άνοιγμα των 10.000 ευρώ για το οποίο φέρεται υπόλογη προκύπτει από λάθος χειρισμούς της κατά την παράδοση-παραλαβή του ταμείου.

Το πόρισμα, μόλις παραδοθεί επισήμως στο Δήμο Διονύσου και πρωτοκολληθεί, θα δοθεί προς ενημέρωση στις δημοτικές παρατάξεις και φυσικά θα προωθηθεί στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

 

 

Categories: ΝΕΑ