ΝΕΑ

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΖΑΜΑΝΗΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ «ΒΡΥΣΑΚΙ», ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Ράικου είχε συνάντηση χθες-Πέμπτη, 12 Μαΐου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α. Γιάννη Ασπρουλάκη. Θέματα της ατζέντας ήταν η πρόοδος των εργασιών στο αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής όμβριων υδάτων,  που αφορά στη διευθέτηση του ρέματος «Βρυσάκι» στον Άγιο Στέφανο, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων και η ανακατασκευή παιδικών χαρών.

Η κατασκευή του έργου στο «Βρυσάκι» είναι προϋπολογισμού 6.980.000,00 € και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής έπειτα από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 18 μήνες και αφορά στην κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης όμβριων στο μεγαλύτερο μέρος της Δημοτικής Ενότητας του Αγίου Στεφάνου, περιλαμβανομένου του κεντρικού τμήματος αυτής. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου είναι περίπου 12 χιλιόμετρα και οι εργασίες προχωρούν ήδη με ταχείς ρυθμούς επί των οδών Καραολή & Δημητρίου και Αφροδίτης.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου και ανακατασκευή παιδικών χαρών του δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε:

«Eίναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που μαζί με το αντιπλημμυρικό της οδού Πιπεροπούλου, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε ήδη, θα επιλύσουν το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών στον Άγιο Στέφανο, επιτυγχάνοντας την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Με σχεδιασμό και προγραμματισμό προχωράμε την κατασκευή καίριων υποδομών, απαραίτητων στον δήμο μας».

Categories: ΝΕΑ