ΝΕΑ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Αντεπίθεση εξαπέλυσε ο Διονύσης Ζαμάνης, ανακοινώνοντας με κάθε επισημότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες-Τρίτη ότι πρόκειται να κάνει ανταγωγή στον Γιάννη Καλαφατέλη και εγκλήσεις για ψευδή καταμήνυση σε μάρτυρες, των οποίων αναφορές συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, που εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη-17 Μαϊου. Πρόκειται για την αγωγή, που έχει καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εναντίον του Δημάρχου Διονύσου για συκοφαντική δυσφήμιση με πληθώρα ανακοινώσεων των «Ανοικτών Οριζόντων» (η παράταξη της νυν διοίκησης) σχετικά με το σκάνδαλο των «Νερών του Κρυονερίου», το οποίο διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι ο κ Ζαμάνης ζήτησε και πήρε αναβολή της εκδίκασης για το Δεκέμβριο του 2018, σχολιάστηκε δηκτικά από την «Ενωτική Πρωτοβουλία» του κ Καλαφατέλη με δελτίο Τύπου  («φυγομαχεί και κρύβεται πίσω από αστείες δικαιολογίες,  όταν ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει εξαφανίστηκε»).

«Ζήτησα αναβολή, γιατί σκοπεύω να κάνω ανταγωγή» τόνισε κατ’ αρχήν από τους βήματος ο Δήμαρχος Διονύσου, πριν μπει σε λεπτομέρειες. «Επίσης θα μηνύσω τους δύο μάρτυρες, που χρησιμοποιήσατε κ Καλαφατέλη για ψευδή καταμήνυση. Σ’ αυτή την υπόθεση δεν πρόκειται εγώ να είμαι αμυνόμενος. Θα είμαι επιτιθέμενος. Όπως γνωρίζετε, η υπόθεση των Νερών του Κρυονερίου βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη, τόσο όσον αφορά το ποινικό μέρος, όσο και το δημοσιονομικό, που εξετάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.  Όπως επίσης γνωρίζετε, ολόκληρο το αρχείο της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου είναι στην οδό Τσόχα και ελέγχεται από τους δικαστές, που ασχολούνται με οικονομικά εγκλήματα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα μάλιστα, έως το τέλος Απριλίου έπρεπε να είχε βγει το πόρισμα. Δεν πειράζει όμως, κάποια στιγμή θα βγει. Και σίγουρα μέχρι το Δεκέμβριο, που ορίστηκε η εκδίκαση της αγωγής σας κ Καλαφατέλη, θεωρώ με βάση τη λογική ότι θα το έχουμε στα χέρια μας. Τρέφω τεράστια εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Όπως σας είπα ήδη, σ’ αυτή την υπόθεση δεν θα είμαι αμυνόμενος, αλλά επιτιθέμενος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Ζαμάνης θα στραφεί δικαστικά και εναντίον των κ Κανατσούλη, Γαρεφαλάκη, των δύο μαρτύρων, που έχει χρησιμοποιήσει ο κ Καλαφατέλης.

Categories: ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ