ΝΕΑ

ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ “SUMMER CAMP” ΓΙΑ 2100 ΠΑΙΔΙΑ

Στις 18 Ιουνίου ξεκινά το “Summer Camp”, το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, που προσφέρει ο Δήμος Διονύσου στους πολίτες-γονείς και τα παιδιά τους. Φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα φιλοξενήσει 2.100 παιδιά, ηλικίας από 5-13 χρόνων. Γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει δύο ενότητες: Το δημιουργικό-ψυχαγωγικό camp και το αθλητικό camp.

Πρόκειται κατά γενική ομολογία για μια δράση με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, η οποία αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την τοπική κοινωνία, επειδή ακριβώς προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά, αλλά διευκολύνει πάρα πολύ και τους εργαζόμενους γονείς.

Το κόστος εγγραφής για κάθε παιδί ανά χρονική περίοδο είναι 10 ευρώ για τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου και 5 ευρώ για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους. Η υποβολή αιτήσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Για το θέμα αναμένεται ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους:

Α’ περίοδος: Δευτέρα-18 Ιουνίου έως Παρασκευή-29 Ιουνίου

Β’ περίοδος: Δευτέρα-2 Ιουλίου έως Παρασκευή-13 Ιουλίου

Γ’ περίοδος: Δευτέρα-16 Ιουλίου έως Παρασκευή-27 Ιουλίου

Τα camps θα λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή. Η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 8 έως 8.30 το πρωί και η αποχώρηση από τις 13.10 έως 13.30, ή από τις 15.40 μέχρι τις 16.00. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε πέντε ζώνες της μιας ώρας, με ενδιάμεσα διαλείμματα των δεκαπέντε λεπτών.

Το αθλητικό camp εισάγει τα παιδιά στα οφέλη της άθλησης και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, βόλεϊ, αυτοάμυνα, στίβο. Παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Το δημιουργικό-ψυχαγωγικό camp βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή μέσα από δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διασκέδαση των μικρών φίλων, αλλά και η υποστήριξη των εργαζομένων γονέων  της πόλης σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

Categories: ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ